Ελλάδα

Εμβολιάστηκε αιωνόβια γιαγιά στο Ηράκλειο – Σπεύδουν να εμβολιαστούν μέσα στην καρδιά του θέρους

30.07.2021 | 13:29 Eνσωμάτωση

Ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού στέλνει, όπως θα δούμε στο βίντεο που ακολουθεί μια αιωνόβια γυναίκα από την Κρήτη η οποία δηλώνει ότι ξεπέρασε τις ανησυχίες της για τα εμβόλια συζητώντας με του γιατρού και αποφάσισε να εμβολιαστεί για να μπορεί να είναι κοντά στα παιδιά τα εγγόνια και τα δισέγγονά της.

Είναι  η Χρυσούλα Μανούσου αιωνόβια γιαγιά από το Ηράκλειο της Κρήτης. Έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για να ξαναδεί  παιδιά και εγγόνια . Έχει 3 δισέγγονα 1 τρισέγγονο και 3 εγγόνια. Και στέλνει μήνυμα !

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο, μάλλον αυτός με φοβάται. Απλά θέλω όπως έζησα όλη μου την ζωή με παιδιά εγγόνια και δισέγγονα γύρω μου έτσι και να πεθάνω και όχι σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου ολομόναχη», είπε η κυρία Χρυσούλα.

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μέσω καύσωνα σπεύδουν να εμβολιαστούν.

«Είχα ενδοιασμούς στην αρχή. Μετά καθίσαμε κάτω και τα ζυγίσαμε μιλήσαμε με τους γιατρούς μας και πλέον το συστήνω ανεπιφύλακτα», δήλωσε.

Αισιοδοξία από το ισραηλινό φάρμακο

Αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης στη χώρα μας του ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου Coven D24 που χορηγείται για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, σε συνολικά 60 ασθενείς,  με μέτρια ή βαριά νόσηση, στο νοσοκομείο Σωτηρία.

«Είναι αντιφλεγμονώδες φάρμακο, όχι αντιικο και βοηθάει αυτός ο καταρράκτης των κυτταροκινών και της φλεγμονής βαθιά θανατηφόρος να μην συμβεί να τον προλάβουμε . Είναι μια εισπνεόμενη θεραπεία που διαρκεί πέντε ημέρες», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Συρίγος, Διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη που αν και νοσεί περνά τον Covid ελαφρά.

Η αύξηση των εισαγωγών, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων στις ηλικιακές ομάδες 30 έως 50 ετών, μεγαλώνουν την αγωνία για τις διαστάσεις που λαμβάνει πλέον το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Θετικά μηνύματα για τα παιδιά

Οι κλινικές μελέτες των εμβολίων σε παιδιά δίνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη μάχη κατά της πανδημίας.

«Οι μελέτες των εμβολίων Pfizer και Moderna έδειξαν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Τα στοιχεία από τον αμερικανικό ΕΟΔΥ δείχνουν ότι από τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας που νοσηλεύονται για covid, το 1/3 χρειάζονται εντατική θεραπεία.  Δεν νομίζω να θέλουμε να δούμε τους έφηβούς μας σε ΜΕΘ», είπε ο Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και Επιδημιολογίας.

Ναι στον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών λένε οι ειδικοί.

Οι κλινικές Covid-19 που είχαν κλείσει τον Ιουνιο  στα νοσοκομεία της χώρας ανοίγουν ξανά  με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αύριο Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για των εμβολιασμό των παιδιών 12 έως 15 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/07/2021