Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Υπό άκρα μυστικότητα η απολογία του – Το σκεπτικό της προφυλάκισής του

29.07.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

Τρεις ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που βάρυναν στην απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών οι οποίες έδειξαν την πόρτα της φυλακής στον Πέτρο Φιλιππίδη.

28 Ιουλίου 2021. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν πείθει ανακρίτρια και εισαγγελέα για την αλήθεια των ισχυρισμών του, ότι δηλαδή όσα κατήγγειλαν οι τρεις γυναίκες σε βάρος του ήταν αποκυήματα της φαντασίας τους.

Kαι οι 2 αποφασίζουν την προφυλάκισή του και ο Πέτρος Φιλιππίδης παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές της Τρίπολης.

Σκεπτικό – κόλαφος

Καθοριστικός παράγοντας για την προφυλάκιση του ηθοποιού ήταν το γεγονός ότι κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ότι θα μπορούσε δηλαδή να επανέλθει στην επαγγελματική του δράση, να επαναλάβει τις ίδιες πράξεις και να διαπράξει τα ίδια αδικήματα.

Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία να προχωρούσε σε κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις σε βάρος των 3 γυναικών θυμάτων του, μέτρησαν επιβαρυντικά.

Η πρώτη καταγγέλλουσα είχε καταθέσει πως το 2008 συναντήθηκε στο θέατρο με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού, όταν ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

«Επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα στα θύματα»

Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε ανακρίτρια και εισαγγελέα να δείξουν στον Πέτρο Φιλιππίδη τον δρόμο προς τις φυλακές της Τρίπολης, είναι η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεών του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε ούτε από την αντίσταση αλλά ούτε και από τις απεγνωσμένες εκκλήσεις των γυναικών να σταματήσει τις ασελγείς πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Τόσο το 2010, όσο και το 2014, κατηγορείται πως αποπειράθηκε να βιάσει δύο γυναίκες ηθοποιούς στο πλαίσιο επαγγελματικού τους ραντεβού.

«Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε». Τότε εκείνος μου απάντησε «μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

Στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσφέρεται να γυρίσει με το αυτοκίνητό του την παθούσα στο σπίτι της. Κλειδώνει το αυτοκίνητο και την οδηγεί σε ερημική τοποθεσία όπου της επιτίθεται σεξουαλικά.

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας: ‘Άντε από δω, που θες να σου δώσω και ρόλο’».

Την ίδια ώρα, αρνητικά λειτούργησε και το γεγονός ότι αρνήθηκε όλες τις πράξεις που του αποδίδονται, δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και επιχείρησε να ρίξει το φταίξιμο στις καταγγέλλουσες.

Οι 3 γυναίκες που τον κατήγγειλαν θα καταθέσουν το επόμενο διάστημα τα όσα εφιαλτικά έζησαν στα χέρια του και ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό ακόμη και εντός Αυγούστου η δικογραφία για την υπόθεση Φιλιππίδη να φτάσει στον εισαγγελέα και έπειτα στο δικαστικό συμβούλιο, που θα έχει τον τελευταίο λόγο σχετικά με τα αδικήματα για τα οποία θα δικαστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Σημειώνεται ότι εντός του δικαστικού έτους αναμένεται και η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, με τους δύο ηθοποιούς να μην είναι απίθανο να δικάζονται ταυτόχρονα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/07/2021