Ελλάδα

ΑΧΕΠΑ: Βραβεία σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκο Αναστασιάδη & Βαγγέλη Μαρινάκη

29.07.2021 | 21:43 Eνσωμάτωση

Τιμητική διάκριση για τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Κύπριο πρόεδρο, αλλά και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βραβεύτηκε για την κοινωνική του προσφορά, επιφύλασσαν τα βραβεία των ΑΧΕΠΑ

Ξεκάθαρο μήνυμα για μια ενωμένη Κύπρο έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία κατά την βράβευσή του στο 99ο Ανώτατο Συνέδριο της ιστορικής οργάνωσης των ΑΧΕΠΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο πρωθυπουργός, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, έλαβε το βραβείο «AHEPA Socrates Award» από τον Ανώτατο Πρόεδρο των ΑΧΕΠΑ, Τζωρτζ Χωριάτη, ενώ τον προλόγισε ο σύμβουλος έκδοσης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» και πρώην υφυπουργός εξωτερικών αποδήμου ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης.

Το 99ο Ανώτατο Συνέδριο των ΑΧΕΠΑ πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, με αφορμή την 200η επέτειο της ανεξαρτησίας του ελληνικού έθνους.

«Είναι η μεγάλη συνεδρίασή της ΑΧΕΠΑ. Οι Έλληνες της διασποράς ήρθαν εδώ να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια που είναι τώρα ελεύθερη η Ελλάδα», είπε ο Τζωρτζ Χωριάτης, Ύπατος Πρόεδρος ΑΧΕΠΑ.

Κατά την βράβευσή του, ο πρωθυπουργός έστειλε ηχηρό μήνυμα ισχύος με αποδέκτες όλους όσοι επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία.
«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπου και όποτε είναι απαραίτητο».

Το τάγμα των ΑΧΕΠΑΣ βράβευσε και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

H βράβευση του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η ομογενειακή ιστορική οργάνωση των ΑΧΕΠΑ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά στον ελληνισμό, βράβευσε τον πρόεδρο της Capital Shipping, Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την ίδρυση και στήριξη της «Έδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό», στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη επικοινωνίας, Νίκη Καλογηράτου.

«Σήμερα είχαμε μία βράβευση του κυρίου Μαρινάκη, ενός από τους Έλληνες ο οποίος συνεχίζει και αυτός να βοηθάει με τους φιλανθρωπικούς του… με τις φιλανθρωπικές του δράσεις στη χώρα μας αρκετούς συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα», σημείωσε ο Κώστας Βαρσάμης, κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδας.

«Μετά από ένα δεύτερο μεγάλο κύμα ελληνικής μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια, είναι πιο σημαντικό σήμερα παρά ποτέ, να δυναμώσουμε τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία στο εξωτερικό, και για το λόγο αυτό ήταν αναγκαία η δημιουργία της ‘Έδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό’ στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο» ήταν η δήλωση της κ. Καλογηράτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ξεχωριστές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, αναμεσά τους η ελληνικής καταγωγής αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ελένη Κουναλάκης, ο πρόεδρος της ελληνοκυπριακής οργάνωσης PSEKA, Φιλίπ Κρίστοφερ, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, καθώς και πλήθος άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/07/2021