Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τρία νησιά στο «κόκκινο» – Τα μέτρα που εξετάζονται

29.07.2021 | 21:10 Eνσωμάτωση

Τρία νησιά έχουν μπει στη διακεκαυμένη ζώνη. Πάρος, Ίος και Τήνος βρίσκονται στο «κόκκινο» και ήδη στο συρτάρι υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που εξετάζονται.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη στο μικροσκόπιο την Ίο, ενώ ανησυχούν για το ξέσπασμα των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Σαντορίνη και Κρήτη, με αιχμή το Ρέθυμνο.

Οι προειδοποιήσεις είναι αυστηρές και τα τοπικά lockdown πιθανά.

Την ίδια ώρα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη Ασθενειών επικαιροποιεί τον χάρτη με τις «κόκκινες περιοχές». Σε αυτές, περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Αστυνομικές ενισχύσεις στις Κυκλάδες

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, τα πάρτι και ο συνωστισμός δεν σταματούν.

Με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνεται σήμερα η αποστολή στην Ίο 30 αστυνομικών ΟΠΚΕ και 10 αστυνομικών της Ασφάλειας που θα κυκλοφορούν με πολιτικά, ενώ στην Πάρο φτάνουν σήμερα 30 αστυνομικοί ΟΠΚΕ και 15 ένστολοι αστυνομικοί της ασφάλειας.

«Βράζει» η Ίος

Ο αγαπημένος προορισμός των παραθεριστών νεαρής κυρίως ηλικίας, «βράζει», καθώς καθημερινά εμφανίζονται νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο νησί των 2.300 μόνιμων κατοίκων, βρίσκονται αυτήν την στιγμή περίπου 9.000 επισκέπτες, ενώ μόλις ένα ξενοδοχείο καραντίνας 10 δωματίων προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς.

Σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού παραμένουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους ασθενείς μέχρι να βρουν μια κλίνη στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 92%, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει οι εμβολιασμοί των εργαζομένων σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/07/2021