Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Ανάστατος ο καλλιτεχνικός χώρος – Τι λένε δημοφιλείς ηθοποιοί

29.07.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να προφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Γνωστοί άνθρωποι του χώρου καταδικάζουν δημόσια τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηθοποιός.

Ο συγγραφέας και ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, ξέσπασε κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, σχολιάζοντας στo MEGA την αντίδρασή του, όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί.

«Δεν μπορεί ξαφνικά ο εισαγγελέας και ανακριτής να αποφασίζουν να κλείνουν έναν άνθρωπο στη φυλακή, ο οποίος… νομίζει ότι πάει διακοπές. Αυτό το ‘δεν μπορώ, τι μου κάνετε τώρα’ και τον έπιασαν τα κλάματα… Τι περίμενε δηλαδή;», λέει ο ηθοποιός.

Σκληρά λόγια για τον Φιλιππίδη

Χειμαρρώδης ήταν η ηθοποιός Μαρία Ιωαννίδου σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Έπρεπε να πάει φυλακή. Σίγουρα ο Πέτρος που γνώρισα εγώ πριν από 20 χρόνια δεν ήταν αυτός. Ο Πέτρος έχει ανάγκη από ψυχολόγο, είναι άρρωστος, έχει διαστροφή. Πονάω πολύ για τη γυναίκα του την Ελπίδα που την ξέρω προσωπικά, για τον γιο του. Γνώρισα τον Πέτρο. Είχε μια περίεργη αδυναμία στις γυναίκες».

Ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης που συνεργάστηκε θεατρικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο παρελθόν, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους γνώριζαν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές εκείνου, όσο και άλλων ισχυρών συναδέλφων του.

«Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στα κυκλώματα τα οποία στήριξαν αυτούς τους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια. Οι δημοσιογράφοι τους στηρίξατε, τους αγκαλιάσατε, τους δημιουργήσατε την αίσθηση ότι είναι βασιλιάδες. Οι παραγωγοί από την άλλη μεριά που ήξεραν πράγματα που γίνονταν κάτω από τη στέγη τους και δεν αντέδρασαν».

«Αλαζόνας & νάρκισσος ο Φιλιππίδης»

Για αλαζονεία και ναρκισσισμό έκανε λόγο η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.

«Και στην περίπτωση του κ. Φιλιππίδη, και στην περίπτωση του κ. Λιγνάδη, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν άνθρωποι με εξουσία, η εξουσία διαφθείρει. Και οι δύο αυτοί άνθρωποι υπήρξαν αλαζόνες, υπήρξαν νάρκισσοι και προφανώς όταν έχεις μία κακοποιητική συμπεριφορά τόσων ετών και όλο αυτό το πράγμα είναι εν κρυπτώ, είναι προφανές ότι δεν πίστευες ποτέ ότι μπορεί να έρθει το πλήρωμα του χρόνου».

Ευχή όλων των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου, είναι να αποτελέσουν παράδειγμα τέτοια περιστατικά και να έρθει η κάθαρση σε όλους τους χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/07/2021