Ελλάδα

Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια από την μεγάλη πυρκαγιά

29.07.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Δύσκολες ώρες πέρασαν χθες οι κάτοικοι στην περιοχή Δροσιάς Αχαΐας μετά το ξέσπασμα μεγάλης φωτιάς. Η φωτιά ξεκίνησε από δάσος και σύντομα επεκτάθηκε απειλώντας κατοικημένες περιοχές. Η Υπηρεσία πολιτική προστασίας με μήνυμα στο 112 ειδοποίησε τους πολίτες που βρίσκονταν στην επικίνδυνη ζώνη να απομακρυνθούν. Μετά από σκληρές και συντονισμένες προσπάθειες της πυροσβεστική η φωτιά περιορίστηκε και ελέγχθηκε.

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα. Σπίτια δάσος και εκτάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες όταν ξέσπασαν δύο μέτωπα αρχικά στην περιοχή Δροσιά και λίγο αργότερα στην περιοχή Ελεκίστρα, μία ανάσα από την πόλη της Πάτρας.

Οι οικισμοί, ο ένας μετά τον άλλον εκκενώνονται προκειμένου να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Τα πρώτα σπίτια παραδίνονται στις φλόγες στην περιοχή του Σουλίου.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις προσπαθούν να τιθασεύσουν τις τεράστιες φλόγες.

Η μάχη της πυροσβεστικής ήταν διπλή καθώς δύο ώρες αργότερα ξέσπασε νέο μέτωπο στην περιοχή της Ελεκίστρας με τις φλόγες να απειλούν τα πρώτα σπίτια.

Με τις μάνικες στα χέρια οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους και το βιός τους.

Από τη μάχη με τις φλόγες τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας πυροσβέστης, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη ωστόσο δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην Αχαΐα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια των δύο πυρκαγιών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/07/2021