Ελλάδα

Ευθύμης Λέκκας: Να προσαρμοστούμε στα φαινόμενα της Κλιματικής Κρίσης

28.07.2021 | 09:18 Eνσωμάτωση

Την ανάγκη προσαρμογής στις εξελισσόμενες διαδικασίες της Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

«Υπάρχουν πρωτόγνωρα φαινόμενα την τελευταία διετία. Πού έχουν να εκδηλωθούν αρκετές δεκαετίες και εκδηλώνονται με μια αυξανόμενη συχνότητα. Κάτι γίνεται στον πλανήτη. Μετά από ενδελεχή μελέτη καταλήξαμε να πούμε ότι έχουμε Κλιματική Κρίση. Πρέπει να διαχωρήσουμε την Κλιματική Κρίση από την Κλιματική Αλλαγή. Κλιματική Αλλαγή μέσα στον γεωλογικό χρόνο δεν υπάρχει. Αυτή η αλλαγή θα έπρεπε να είναι της τάξεως χιλιάδων ετών» σημείωσε.

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια αλλαγή. Αλλά με κάτι που μεταβάλλεται στο κλίμα. Αυτή η μεταβολή σηματοδοτείται από την Κλιματική Κρίση» πρόσθεσε.

Τα φαινόμενα της Κλιματικής Κρίσης, είναι μια αλυσίδα γεγονότων όπως είπε, με: Περισσότερους καύσωνες με μεγαλύτερες θερμοκρασίες, περιόδοι ξηρασίας που φέρνουν δασικές πυρκαγιές, οι οποίες φέρνουν πλημμύρες.

Υπογράμμισε, δε, το γεγονός, ότι άρχισαν  να εμπλέκονται «οι ύδροδυναμικές διαδικασίες με το γεωδυναμικές διαδικασίες», ενώ ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται ο καύσωνας με τις σεισμικές δονήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 28/07/2021