Καιρός

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Στους 44 βαθμούς θα σκαρφαλώσει το θερμόμετρο

27.07.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Προ των πυλών είναι ο καύσωνας που θα πλήξει τη χώρα, με το θερμόμετρο να έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει.

Από σήμερα Τρίτη, ξεκίνησε ο καύσωνας να γίνεται αισθητός σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη πιο ψηλά φτάνοντας ακόμη και τους 45 βαθμούς κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι η θερμοκρασία το επόμενο Σαββατοκύριακο θα φτάσει ακόμη και τους 45 βαθμούς.

Όπως λέει, ο καύσωνας που αναμένεται από τα μέσα της εβδομάδας, θα είναι ισχυρός ενώ τονίζει πως δεν είναι κάτι σύνηθες για τη χώρα μας. Η διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών θα είναι για περίπου δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, η αρχή θα γίνει από τα Δυτικά. Την Τετάρτη 28/8 οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας θα αγγίξουν τους 41-42°C.

Τις ίδιες ημέρες, λόγω του μελτεμιού που στο Αιγαίο θα αγγίζει τα 6 – 7 μποφόρ, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από τους 38 – 39°C.

Την Πέμπτη, οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία στα Δυτικά να φτάνουν τους 43 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 42, ενώ στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς το Σαββατοκύριακο.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, αποτελώντας σοβαρό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών.

Την Παρασκευή 30/07 η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη κατά έναν βαθμό σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αυτές οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν μέχρι και τις 5 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τις μεσημβρινές ώρες που η θερμοκρασία θα είναι στα ύψη, ο υδράργυρος δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς και κατά τις βραδινές ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο επερχόμενος καύσωνας θα είναι ένας από τους χειρότερους των τελευταίων 30 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2021