Κόσμος

ΗΠΑ: Τεράστιες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, πλημμύρες σε Γιούτα – Αριζόνα

27.07.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

H Καλιφόρνια για ακόμη μία φορά καίγεται από δύο τεράστιες πυρκαγιές που έχουν αποτεφρώσει περισσότερα από 180.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Από τα πύρινα μέτωπα κινδυνεύουν περισσότερα από 10.000 σπίτια.

Ειδικότερα, η Καλιφόρνια είναι για ακόμη μία φορά στις φλόγες. Δύο πυρκαγιές, η Ντίξι και η Φλάι, ενώθηκαν και απειλούν πλέον περισσότερα από 10.000 σπίτια.

Η πύρινη λαίλαπα έχει κατακάψει περισσότερα από 180.000 στρέμματα και οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων μόλις το 20% του μετώπου έχει τεθεί υπό έλεγχο. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως οι συχνές και μεγάλες πυρκαγιές που καίνε την Καλιφόρνια τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης ξηρασίας και των μεγάλων θερμοκρασιών το καλοκαίρι.

Πλημμύρες σε Γιούτα και Αριζόνα

Ανατολικότερα Αριζόνα και Γιούτα δέχθηκαν τεράστιους όγκους νερού μέσα σε ελάχιστη ώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γιούτα σημειώνει πως μέσα σε μία ώρα η Πολιτεία δέχθηκε περισσότερα από 50 εκατοστά νερού.

Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν ενώ οι τοπικές αρχές δέχθηκαν περισσότερες από 1000 κλήσεις για άντληση υδάτων μέσα σε δύο ώρες.

Στην Αριζόνα ελικόπτερο επιστράτευσαν οι τοπικές αρχές προκειμένου να σώσουν δύο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό τους.

Τα ορμητικά νερά ακινητοποίησαν ένα βαν στο οποίο επέβαιναν δύο άνθρωποι που αναγκάστηκαν να ανέβουν στο πάνω μέρος του οχήματος για να σωθούν.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά στην πολιτεία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει υποστεί σημαντικές βλάβες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2021