Ελλάδα

Εστίαση: Αντιδρούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι για τα τεστ που θα πληρώνουν

27.07.2021 | 13:39 Eνσωμάτωση

Οργισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στην εστίαση σχετικά με την υποχρέωση όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι να πραγματοποιούν με δικά τους έξοδα δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα.

Το μέτρο εφαρμόζεται από σήμερα και οι έλεγχοι σε καφετέριες και εστιατόρια αναμένεται να είναι αυστηροί.

Σύμφωνα με την απόφαση, κάθε εργαζόμενος σε επιχείρηση εστίασης οφείλει να διενεργεί εβδομαδιαίως ένα απλό self test που κοστίζει 5 ευρώ και ένα rapid test αξίας έως και 20 ευρώ.

Το μηνιαίο κόστος φτάνει τα 100 ευρώ και θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους, τη στιγμή που, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποί τους, ήδη επιβαρύνονται με το κόστος όλων των μέτρων προστασίας τα οποία πολλοί επιχειρηματίες αρνούνται να καλύψουν.

«Δεν προσλαμβάνον ανεμβολίαστους»

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζομένων της εστίασης, οι απολύσεις των ανεμβολίαστων δεν είναι ένα μακρινό ενδεχόμενο. Ήδη, η πλειοψηφία των εργαζομένων προσλαμβάνεται με ολιγοήμερες συμβάσεις μέχρι να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παρά τις αντιδράσεις για το κόστος του διαγνωστικού ελέγχου, οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα της εστίασης επιμένουν να καλούν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, προκειμένου να διαφυλαξουν και τη σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και τη δημόσια υγεία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2021