Ελλάδα

Αντιεμβολιαστές: ΕΔΕ για τον αρνητή αστυνομικό που έκανε καμπάνια μέσω των social media

27.07.2021 | 20:58 Eνσωμάτωση

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για τον «Τηλέμαχο», τον αστυνομικό αρνητή των εμβολίων, από την ΕΛ.ΑΣ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

«Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις έχει κυρωθεί ένα νομικό βδέλυγμα κατά το οποίο τι εμείς οι αστυνομικοί καλούμαστε να κάνουμε διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό και να δηλώσουμε υποχρεωτικά σε μία πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ αυτού», έλεγε μέσω βίντεο που ανεβάζει στο διαδίκτυο ο υπαρχιφύλακας που υπηρετεί σε τμήμα της Δυτικής Αττικής.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από το ρεπορτάζ του MEGA, ενημερώθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον πειθαρχικό έλεγχο του αστυνομικού.

Αντιδρούν οι συνάδελφοί του

Ο υπαρχιφύλακας υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αττικής και οι θέσεις σχετικά με τον κορωνοϊό και την άρνηση για τον εμβολιασμό ήδη έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος σε αρκετές δημοσιές εμφανίσεις του έχει υποστηρίξει πως εκτός από αστυνομικός είναι και συγγραφέας. Ταυτόχρονα, έχει αναφέρει πως είναι συνδικαλιστής, ωστόσο δεν υπάρχει στο καταστατικό κάποιας ένωσης της Αθήνας.

«Γεια χαρά είμαι ο Τηλέμαχος και αυτό είναι βίντεο για το κόστος του εμβολιασμού. Παρατηρώ στα social media κάποιους φανατικούς του εμβολιασμού οι οποίοι αυτοί αυτό που ισχυρίζονται είναι ότι οι μη εμβολιασμένοι όταν θα νοσήσουν από Covid θα πρέπει να πληρώσουν το κόστος της νοσηλείας τους», υποστήριζε σε βίντεό του.

Είχε μετατρέψει περιπολικό σε «καταδιωκτικό όχημα»

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε δαπανήσει σχεδόν 20.000 ευρώ για να επισκευάσει ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ το οποίο βελτίωσε φτάνοντας τον κινητήρα στα 500 αλόγα.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, που διατηρεί με άλλο όνομα από το πραγματικό του, ο αστυνομικός δηλώνει αρνητής του εμβολιασμού ενώ κάνει λόγο για περιστατικά βίας κατά των διαδηλωτών των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2021