Αθλητικά

Χρήστος Βολικάκης: «Ελπίζω η ποδηλασία να μπει στη ζωή του Έλληνα» – Τι είπε στο MEGA ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας

25.07.2021 | 07:25 Eνσωμάτωση

Ο Χρήστος Βολικάκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο για την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι και θα πάνε όλα καλά. Να μπούμε να αγωνιστούμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», δήλωσε και τόνισε πως οι προπονήσεις γίνονταν καθημερινά και ήταν ιδιαίτερα σκληρές, παρά τις συνθήκες του κορωνοϊο΄θ.

Ο ίδιος είναι φανερά αισιόδοξος και ισχυρίστηκε πως έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φέρουν μετάλλιο.

«Έχουν προκριθεί οι 20 καλύτεροι στον κόσμο. Πρόκειται για τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα σε τρεις ώρες, αυτό είναι μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Παλιά γίνονταν δύο αγωνίσματα το πρωί και άλλα δύο το απόγευμα. Με τους υπόλοιπου αθλητές έχουμε συναντηθεί σε διάφορες οργανώσεις στο παρελθόν. Υπάρχουν κάποια φαβορί αλλά στην ποδηλασία τα πάντα είναι ανοιχτά, όλα μπορούν να γίνουν και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπολογίζουμε κάποιον αθλητή, καθώς είναι ένας κι ένας».

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι αποφασισμένος να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

Όπως είπε, οι αθλητές της ποδηλασίας μένουν απομονωμένοι, κάτι που έχει και τη θετική του πλευρά, καθώς μπορούν να συγκεντρωθούν καλύτερα.

«Όλα είναι διαφορετικά. Ειδικά εμείς η ποδηλασία πίστας και η ποδηλασία mountain bike μένουμε και σε διαφορετικό χωριό. Είμαστε απομονωμένοι μόνοι μας μέσα στο δάσος σε πολύ πράσινο, οπότε δεν θα καταλάβουμε και πολλά από Ολυμπιακούς Αγώνες. Ίσως τελικά να είναι για καλό, να είμαστε συγκεντρωμένοι, ήρεμοι και χωρίς άγχος».

Σε θέμα παιδείας και κουλτούρας στην ποδηλασία, θεωρεί πως η Ελλάδα είναι πολύ πίσω.

«Η ποδηλασία έχει φέρει πολλές επιτυχίες, που δεν τις ξέρει ο κόσμος. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να μπει το ποδήλατο στη ζωή του Έλληνα», είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 25/07/2021