Ελλάδα

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν σε Χαλκιδική & Ιθάκη – Οι επιχειρηματίες αγωνιούν για τις κρατήσεις

25.07.2021 | 08:17 Eνσωμάτωση

Άρχισε η τουριστική περιόδος σε δημοφιλείς ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς με φόντο τον κορωνοϊό και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η Χαλκιδική έχει δεχτεί τουρίστες κυρίως από βαλκανικές χώρες αλλά και αρκετούς Γερμανούς. Ευτυχώς, δεν έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα στην περιοχή και η Χαλκιδική τηρεί με μεγάλη ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μάλιστα, χθες σημείωσε 19 κρούσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν κυρίως μολύνσεις παιδιών από κατασκηνώσεις.

Η αγωνία των επιχειρηματιών του τουρισμού και της εστίασης χτυπάει «κόκκινο» για τον Αύγουστο, καθώς η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, εάν δηλαδή μπει στην κόκκινη ζώνη για κάποια άλλη χώρα, επηρεάζει την επισκεψιμότητα των τουριστών.

Εκείνο που είναι σημαντικό, σημείωσε η Μίνα Γκάγκα, είναι ότι εμείς και οι τουρίστες θα πρέπει να είμαστε προσκεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.

Στην Ιθάκη υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα και για τον μήνα Αύγουστο η πληρότητα έφτασε το 100%. Επιπλέον, ο θαλάσσιος τουρισμός είναι στα πάνω του, ενώ κατά κύριο λόγο οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το νησί είναι κυρίως Έλληνες.

Στην Ιθάκη τα κρούσματα είναι μονοψήφια και οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης τηρούν στο ακέραιο τα υγειονομικά μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 25/07/2021