Ελλάδα

Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Μυρτούς 9 χρόνια μετά την επίθεση: «Με τρομάζει ως μητέρα το αύριο» – Τι δήλωσε στο MEGA

24.07.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Μυρτώ, το κορίτσι που τόσο άδικα άλλαξε η ζωή της για πάντα όταν δέχτηκε επίθεση από Πακιστανό στην Πάρο όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της. Εννέα χρόνια μετά, η Μυρτώ ζει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι και κινείται με αναπηρικό καρότσι. Τη μνήμη της τραγικής εκείνης στιγμής επανέφερε μιλώντας στο MEGA η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, περιγράφοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Η ίδια εύχεται να μην υπάρξει ξανά άλλη Μυρτώ. Τα λόγια της ραγίζουν καρδιές.

Η μητέρα της Μυρτούς, εννέα χρόνια μετά, θυμάται την τραγική εκείνη ημέρα που προκαλεί ανατριχίλα.

Έχουν περάσει 9 χρόνια από  εκείνη την ημέρα που άλλαξε η ζωή της Μυρτούς για πάντα. Το άτυχο κορίτσι είχε επιλέξει εκείνη την ήμερα να κάνει μια βόλτα φορώντας ακουστικά για να ακούει την αγαπημένη της μουσική… δεν άκουσε τα βήματα πίσω της… δεν άκουσε τον κίνδυνο που παραμόνευε… Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου μιλά  στο mega  την δύσκολη κατάσταση αλλά και πως η Μυρτώ το τελευταίο διάστημα δεν είναι πολύ καλά.

«Κάθε χρονιά, όταν φτάνει η μέρα που χτύπησε η Μυρτώ , και αυξάνεται κατά ένα χρόνο αυτό βαραίνει μέσα μου. Δυστυχώς από τον Νοέμβριο κάποια πράγματα μάλλον χειροτέρεψαν παρά καλυτέρεψα .Έχει εμφανίσει πνευμονία και κάποια άλλα γυναικολογικά», είπε η μητέρα της.

Η μητέρα της Μυρτούς δεν κρύβει την ανησυχία της για τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών.

«Το πιο τραγικό είναι ότι κάποτε ευχόμουν να μην υπάρξει άλλη Μυρτώ και σήμερα ήδη έχουν υπάρξει μια Ζωή, μια Ελένη, μια Καρολάιν, μια Γαρυφαλλιά.  Με ΤΡΟΜΑΖΕΙ ως μητέρα το αύριο. Όσο ζω θα αγωνίζομαι για σένα, θα είμαι η φωνή σου».

Ένα απόλυτο όχι ήταν η απάντηση της για το αν η κοινωνία μας κάνει βήματα μπροστά.

«Όχι, νιώθω πως τα πράγματα  κάποια χρόνια πριν ήταν καλυτέρα, είχαν κάτι να φοβούνται. Γιατί αυτοί έχουν δικαιώματα και οι νεκροί, οι δολοφονημένοι δεν έχουν».

Η Μαρία Κοτρώτσου αναφέρεται και στους νόμους, που επιτρέπουν όπως λέει να έχουμε τόσες γυναίκες θύματα.

«Πρέπει να αλλάξουν τους νόμους, αλλάξτε τους νόμους, είναι επιτακτική ανάγκη, πρέπει να υπάρχουν αυστηρότερες ποινές, πρέπει για ειδεχθή εγκλήματα τα ισόβια να είναι ισόβια».

Πριν από τέσσερα χρόνια το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο καταδίκασε τον δράστη της επίθεσης σε ισόβια, ωστόσο η μητέρας της Μυρτούς τρέμει ακόμα στη σκέψη πως ο καταδικασμένος για την επίθεση στο παιδί της ίσως να κυκλοφορεί ελεύθερος σε μερικά χρόνια.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/07/2021