Ελλάδα

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο

21.07.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Ξεχείλιζε η συγκίνηση και η νοσταλγία σήμερα στο πρώτο νεκροταφείο, στο τελευταίο αντίο στον Τόλη Βοσκόπουλο. Τον πρίγκιπα της πίστας αποχαιρέτισαν η οικογένεια, οι φίλοι του και ο καλλιτεχνικός κόσμος, με τα τραγούδια του να βρίσκονται στα χείλη όλων...

Μια βαθιά υπόκλιση και ένα δυνατό χειροκρότημα για τον πρίγκιπα του ελληνικού τραγουδιού.

Από τους ανθρώπους που έζησαν πλάι του, από αυτούς που μεγάλωσαν μαζί του, από όλους, που δεν σταματούν να σιγοψιθυρίζουν τις μοναδικές του, ανεπανάληπτες ερμηνείες.

«Τα έζησε όλα στον υπερθετικό βαθμό, ο κόσμος τον λάτρεψε έζησε αγάπη έζησε δόξα», δήλωσε ο Αντώνης Ρέμος.

«Δεν έχω λόγια από μικρός τον ξέρω… με ξέρει, δούλεψαν μαζί με τον Στράτο, ήταν σπουδαίο», σημείωσε ο Άγγελος Διονυσίου.

Έφτασε του χωρισμού η ώρα. Για τον μεγάλο Τόλη Βοσκόπουλο. Εκεί στο πρώτο νεκροταφείο. Τετάρτη 21 Ιουλίου. Σαν να σταμάτησε ο χρόνος…

Συντετριμμένη η σύζυγός του, Άντζελα Γκερέκου και η κόρη του Μαρία, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Οι πενιές από τα μπουζούκια «ξύπνησαν» αναμνήσεις σε όσους έκλαψαν με τα τραγούδια του και συντρόφευσαν πολλές γενιές.

«Με βοήθησε πάρα πολύ, βοήθαγε όλο τον κόσμο, ένας ωραίος άνθρωπος, ωραίος συνεργάτης», ήταν τα λόγια του Λευτέρη Πανταζή.

Άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο είπαν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ερμηνευτή που επί δεκαετίες βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού τραγουδιού.

«Ο θεός ας αναπαύσει την ψυχή του γιατί ο Τόλης είχε μία παιδική ψυχή και μία παιδική ψυχή πάει στον παράδεισο», ανέφερε ο Νίκος Βέρτης.

«Είναι μεγάλη απώλεια για όλους μας. Ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι ένας άρχοντας, είναι ένας κιμπάρης. Ένας κύριος με Κ κεφαλαίο», ανέφερε ο Στέλιος Διονυσίου.

«Ήτανε ένας άνθρωπος απλός, μέσα από το λαό, βγήκε από το λαό ένα φτωχό παιδί που ανέβηκε τόσο ψηλά αυτοδημιούργητο και για αυτό όλοι υποκλινόμαστε σε αυτό το ταλέντο», υπογράμμισε από πλευράς του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Το τελευταίο αντίο στον βασιλιά της πίστας είπε και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος μπορεί να έφυγε από τη ζωή, αλλά ανήκει στην κατηγορία εκείνων των σπουδαίων που δεν πεθαίνουν ποτέ!

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/07/2021