Υγεία

Κορωνοϊός: Αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών για όσους αρνηθούν τον εμβολιασμό

21.07.2021 | 20:55

Όλα όσα πρόκειται να ισχύσουν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ομάδων εργαζόμενων, καθώς και τις συνέπειες που προβλέπονται σε περιπτώσεις άρνησης, περιλαμβάνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Κατατέθηκε στη Βουλή η κυβερνητική τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών προκειμένου να προστατευθούν οι πλέον ευάλωτοι από τον φονικό ιό.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Η τροπολογία προβλέπει ότι όλοι οι υγειονομικοί σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας όπως διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διαγνωστικά κέντρα θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά.

Όποιος αρνηθεί θα βγει σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Επίδειξη Ψηφιακού Πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ

Η ίδια τροπολογία υποχρεώνει όλους τους εργαζομένους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου να επιδεικνύουν στον προϊστάμενο ή στον εργοδότη τους το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ.

Μετά την πρεμιέρα του Freedom Pass η κυβέρνηση συνεχίζει τις εκκλήσεις για εμβολιασμό. Η κυβερνητική τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών ψηφίζεται την Πέμπτη στην ολομέλεια της Βουλής.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21/07/2021

Υγεία