Πολιτισμός

Θλίψη στο πανελλήνιο για τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου

20.07.2021 | 13:36 Eνσωμάτωση

Ο πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού, ο ερμηνευτής που λατρεύτηκε από το κοινό και για δεκαετίες ήταν το πιο λαμπρό αστέρι. Ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν είναι πια μαζί μας.

Η καρδιά του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή σταμάτησε το πρωί της Δευτέρας στο 251 νοσοκομείο της πολεμικής αεροπορίας οπού νοσηλευόταν από τις 11 Ιουνίου, μία εβδομάδα πριν από τα γενέθλιά του στις 26 Ιουλίου.

Δίπλα του οι γυναίκες της ζωής του: η σύζυγος του Άντζελα Γκερέκου και η κόρη του, Μαρία. Ήταν 81 ετών…

Θλίψη για τον «πρίγκιπα»

Η είδηση πως ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε σκέπασε με θλίψη ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

«Υπάρχουν μέρες παιδί μου που και ο Θεός δεν έχει χιούμορ, δεν παίρνουνε έναν άνθρωπο σαν τον Τόλη Βοσκόπουλο», είπε ο Μίμης Πλέσσας.

Συνεργάστηκε με τους καλυτέρους. Τραγούδησε στίχους μεγάλων μουσικών και έδωσε τους δικούς του στίχους και λίγο από την δική του λάμψη απλόχερα σε οποίον εκτιμούσε το ταλέντο του.

«Δεν έχω λόγια… Το πρώτο τραγούδι που έγραψα ποτέ, είχα την τύχη και την τιμή να το πεις εσυ. Κάτι τέτοιες ώρες πόσο σε θυμάμαι, κάτι τέτοιες ώρες νιώθω μοναξιά… Καλο ταξίδι αδερφέ μου», είπε ο Γιάννης Πάριος.

Ήταν ο  τελευταίος μεγάλος σταρ  της γενιάς του. Οι ερμηνείες του μοναδικές, σαν το χρώμα της φωνής του. Τραγούδια που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις χρυσές σελίδες του ελληνικού πενταγράμμου.

Ένα «λιοντάρι» στην πίστα

Τα μαγαζιά που τραγουδούσε κάθε νύχτα ασφυκτικά γεμάτα. Η πίστα γεμιζε με την παρουσία του. Το φανατικό κοινό του παραληρούσε. Ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ένας άνθρωπος που στάθηκε δίπλα στον Τόλη Βοσκόπουλο στα εύκολα και στα δύσκολα μιλάει στο Mega για τον εμβληματικό ερμηνευτή που έκανε όλες τις πίστες να φαίνονται μικρές.

«Καλός, γενναιόδωρος σα χαρακτήρας, καλός συνεργάτης. Έχει σημασία να θυμόμαστε ότι ξεκίνησε σαν μουσικός και έγραψε και μερικά πολύ ωραία τραγούδια. Έζησε μια γεμάτη ζωή και έδωσε χαρά και αγάπη. Καλό του ταξίδι», είπε ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο πρίγκιπας έφυγε, αλλά η φωνή του θα είναι για πάντα εδώ. Η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου θα τελεστεί την Τέταρτη στις 3 το μεσημέρι στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 20/07/2021