Ελλάδα

Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

20.07.2021 | 21:01

Ένα νήμα βαμμένο με αίμα συνδέει τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, της Καρολάϊν, στα Γλυκά Νερά, και της Γαρυφαλλιάς, στη Φολέγανδρο. Τρεις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και απέδειξαν με τραγικό τρόπο ότι τα πατριαρχικά πρότυπα και τα στερεότυπα που τα συνοδεύουν, εξακολουθούν να θρέφουν την επιθετικότητα...

Η Ελένη, η Καρολάϊν, η Γαρυφαλλιά…

Τα πρόσωπα της τραγωδίας…Οι άγριες δολοφονίες τους συντάραξαν τη χώρα…

Η Ελένη Τοπαλούδη, στα 21 έτη της, βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε άγρια στις 28 Νοεμβρίου στη Ρόδο από δύο νεαρούς άνδρες.

Ελένη Τοπαλούδη
Ετών : 21
Δολοφονήθηκε στις 28/11/2018
Δράστες δύο νεαροί άνδρες

Το σώμα της ρίχτηκε στη θάλασσα, ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή, από μία απόμερη βραχώδη περιοχή της Ρόδου, από τους δύο δράστες οι οποίοι ήθελαν να καλύψουν τα ίχνη τους.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 38% των δολοφονιών γυναικών, διεθνώς, διαπράττονται από ένα αρσενικό σύντροφο, σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό, από των ανδρών που δολοφονούνται από τις γυναίκες συντρόφους τους…»

Μετά από συντονισμένη έρευνα του λιμενικού αρχικά και στη συνέχεια των λιμενικών αρχών, συνελήφθησαν οι δύο δράστες. Σε πρώτο βαθμό τους επιβλήθηκε στον κάθε ένα ποινή ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών.

Η Καρολάιν Κράουτς, 20 ετών, δολοφονήθηκε, στις 11 Μαϊου 2021, στο κρεβάτι της, την ώρα που κοιμόταν όπως δείχνουν τα στοιχεία, από τον 33χρονο σύζυγο της.

Καρολάϊν Κράουτς
Ετών : 20
Δολοφονήθηκε στις 11/05/2021
Δράστης ο σύζυγος της

Εκείνη την ημέρα το Πανελλήνιο πάγωσε…Χρειάστηκε να περάσουν 37 ημέρες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Μέχρι τότε ο καθ΄ομολογίαν δράστης ενδύθηκε τον…μανδύα του τεθλιμμένου χήρου, λέγοντας το σενάριο ότι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του και σκότωσαν τη γυναίκα του.

«Αυτό που περάσαμε να την το περάσει ξανά κανείς…»

«Το πατριαρχικό πρότυπο είναι εκείνο που δημιουργεί το έδαφος, την ευαλωτώτητα αν προτιμάται ώστε τέτοιες παρορμήσεις να μεταφράζονται σε πολύ επιθετική συμπεριφορά και να οδηγούν σε ενέργειες που τείνουν σε εγκληματικές….».

Στα ίδια νερά του Αιγαίου που πετάχτηκε η Ελένη Τοπαλούδη, κατέληξε από τα χέρια του συντρόφου της και η Γαρυφαλλιά, 26 ετών, η οποία την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφο της στη Φολέγανδρο.

Γαρυφαλλιά Ψαράκου
Ετών 26 ετών
Δολοφονήθηκε στις 16/07/2021
Δράστης ο 30χρονος σύντροφός της

Η νεαρή φαρμακοποιός, μία κοπέλα συγκροτημένη και αφοσιωμένη στην επιστήμη της, πήγε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά διακοπές με τον σύντροφο της στο κυκλαδίτικο νησί. Ωστόσο, αυτό που φάνταζε ιδανικό, κατέληξε σε εφιάλτη…Όπως ομολόγησε ο 30χρόνος την έριξε από τα βράχια δια…ασήμαντον αφορμή…Το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη…

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 20/07/2021

Ελλάδα