Πολιτισμός

«Ο Τόλης έπαιρνε τον στίχο και το έκανε θεατρικό» – Μεγάλοι συνθέτες μιλούν στο MEGA για τον Τόλη Βοσκόπουλο

20.07.2021 | 09:55 Eνσωμάτωση

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε χθες, Δευτέρα, από τη ζωή και βύθισε στο πένθος το χώρο του θεάματος.

Για τον ανεπανάληπτο Τόλη Βοσκόπουλο μίλησαν οι συνθέτες Γιώργος Κατσαρός και Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Ξαφνικό χαρακτήρισε το χαμό του αγαπημένου τραγουδιστή ο Γιώργος Κατσαρός και είπε πως ο Τόλης Βοσκόπουλος προσέφερε τόσα πολλά στον πολιτισμό και το τραγούδι.

«Αυτό ήταν το μεγάλο προσόν του Τόλη…»

«Ήταν ένας άνθρωπος που έδινε. Ένας άνθρωπος πολύ ευαίσθητος, αλώστε αυτό φαίνεται από τις ερμηνείες του στα τραγούδια. Είχε τον τρόπο να μεταφέρει αυτή την ευαισθησία και να κάνει τον κόσμο να τον χειροκροτεί και να τον απολαμβάνει σαν σε μυσταγωγία. Αυτό ήταν το μεγάλο προσόν του Τόλη», εξομολογήθηκε βαθιά συγκινημένος ο συνθέτης και μαέστρος Γιώργος Κατσαρός.

Πολλές ήταν οι θαυμάστριες που τον πλησίαζαν κι εκείνος της αντιμετώπιζε με μεγάλο σεβασμό, όπως αποκάλυψε ο κ. Κατσαρός.

«Φτωχύναμε…»

Με τη συγκίνηση έντονη στη φωνή του, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είπε πως πλέον ο χώρος του τραγουδιού φτώχυνε.

Η γνωριμία τους έγινε στο τέλος της δεκαετίας του ’60 σε ένα μαγαζί στη Φωκίονος Νέγρη. Από τότε τους ένωσε μία μεγάλη αγάπη, με πολλά τραγούδια και πολλές επιτυχίες.

«Ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος γιατί ήταν θεατρίνος. Έπαιρνε τον στίχο και το έκανε μικρό θεατρικό», είπε ο κ. Πολυκανδριώτης, με τον Γιώργο Κατσαρό να προσθέτει πως ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν πρώτα θεατρίνος και μετά τραγουδιστής.

«Τα τραγούδια του θα μείνουν στην αιωνιότητα. Ο Τόλης ήταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ήταν τόσο ταπεινός. Εμένα ο Μάνος Χατζιδάκις μου έλεγε «μουσικός ίσον ταπεινός». Αυτό το είδα στον Τόλη και στον Στράτο Διονυσίου», κατέληξε ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 20/07/2021