Αθλητικά

Τόκιο: Εντείνεται η ανησυχία για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

17.07.2021 | 21:23

Στο Τόκιο ανησυχία έχει προκαλέσει το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό, μία εβδομάδα πριν ξεκινήσουν οι αγώνες. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά της διεξαγωγής των αγώνων από Ιάπωνες πολίτες.

Λίγες μέρες έχουν μείνει για την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού, και οι Ολυμπιακοί αγώνες έχουν γράψει ήδη ιστορία.

Ο κορωνοϊός που έγινε η αιτία αναβολής τους για 1 χρόνο συνεχίζει να εντείνει την ανησυχία των ανθρώπων στο Τόκιο μετατρέποντας τη διοργάνωση που ενώνει όλες τις χώρες σε επικίνδυνο εχθρό για του Ιάπωνες.

Δεκάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας , κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων.

«Ανησυχώ. Προφανώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι από διαφορετικές χώρες που έρχονται εδώ. Δεν τους θεωρώ υπεύθυνους αλλά μαζί με την παραλλαγή του ιού , και οι άλλοι κίνδυνοι θα αυξηθούν.»

Την ανησυχία αυτή ήρθε να ενισχύσει και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό χωριό. Πρόκειται για εργαζομενο στην Οργανωτική Επιτροπή που δεν είναι όμως Ιάπωνας

«Έγινε γνωστό ότι για πρώτη φορά μετά από έλεγχο διάγνωσης, ένα άτομο που είναι Ολυμπιακό χωριό των αθλητών έχει μολυνθεί με κορωνοϊό. Το άτομο αυτό, έχτες έκανε το PCR τεστ το οποίο ήταν θετικό και τώρα είναι απομονωμένο στο ξενοδοχείο.»

Οι διοργανωτές πάντως τονίζουν πως έχουν πάρει αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού με καθημερινά τεστ στα οποία υποβάλλονται όλοι όσοι συμμετέχουν και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγείας.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν διαγνωσθεί θετικοί.

Η Ολυμπιακή φλόγα ωστόσο, συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι της της φτάνοντας σιγά σιγά προς την ολοκλήρωση της διαδρομής της, διάρκειας 121 ημέρων, και το τελικό της προορισμό που σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων.

Videos & Απoσπάσματα από ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 17/07/2021

Αθλητικά