Αθλητικά

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης: Έστειλε συμβολικό μήνυμα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

17.07.2021 | 13:41

Άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων είχε και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης που έγινε στη Βόρεια Εύβοια με τη συμμετοχή του Αλκή Κυνηγάκη που θα συμμετάσχει στο Τόκιο, αλλά και του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη που για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, κολύμπησε την διαδρομή των 10 χιλιομέτρων.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες από 10 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έδωσαν το παρών στη ιστορική διοργάνωση και κολύμπησαν στις θάλασσες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού στην Βόρεια Εύβοια.

Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, ο Αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης κολύμπησε την Ολυμπιακή Μαραθώνια διαδρομή των 10χλμ, σε μία συμβολική προσπάθεια για όλη την ελληνική αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

«Φέτος κολύμπησα τα 10 χλμ. που πραγματικά είχαν να κολυμπήσω από το Ρίο, 10 χλμ σε θάλασσα», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης.

Λίγες ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες η διοργάνωση τίμησε τον πρωταθλητή κολύμβησης που έχει πάρει την πρόκριση για το Τόκιο Άλκη Κυνηγάκη.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος κολύμβησης τίμησε ωστόσο και ακόμα ένα σπουδαίο αθλητή, τον Πρωταθλητή Ευρώπης Γιώργο Αρνιακό, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στη διοργάνωση με 2 πρωτιές, ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από τον πρωταθλητισμό.

«Δηλώνω την απόσυρση μου από την ενεργό δράση παρόλα αυτά όπως είπα και πριν, είναι κάτι που αγαπάω, με ολοκληρώνει, είναι το καταφύγιο μου, και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσω να το κάνω», είπε ο πρωταθλητής Κολύμβησης Γιώργος Αρνιακός.

Οι αγώνες στο παγκόσμιο κολυμβητικό γεγονός πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Videos & Απoσπάσματα από ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 17/07/2021

Αθλητικά