Ελλάδα

Μουδιασμένη πρεμιέρα για τα νέα μέτρα στην εστίαση

17.07.2021 | 13:09

Τα μέτρα για την εστίαση είναι ήδη σε εφαρμογή. Οι κλειστοί χώροι άνοιξαν… μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, με το πιστοποιητικό ανά χείρας και το πράσινο φως από την εφαρμογή COVID FREE GR. Ωστόσο οι πελάτες προτίμησαν εξωτερικούς χώρους… και για να απολαύσουν τον ήλιο.. αλλά κυρίως γιατί πάντα στις παρέες υπάρχει και κάποιος ανεμβολίαστος.

Πρεμιέρα σήμερα για τα νέα μέτρα στην εστίαση.

Οι εσωτερικοί χώροι άνοιξαν με πιστοποιητικά και bar code και πάντα μόνο για καθήμενους.

Ωστόσο οι πελάτες δεν τους προτίμησαν…

Οι εσωτερικοί χώροι άδειοι όλοι επιλέγουν να κάτσουν έξω μαζί με παρέες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από σήμερα 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι μπορούν να λειτουργούν ως covid free χώροι στο 85% της χωρητικότητάς τους. Όσα καταστήματα έχουν και εξωτερικούς χώρους , αυτοί είναι μικτοί και λειτουργούν με τις προβλεπόμενες αποστάσεις στα τραπέζια.

Στην παρέα υπάρχει πάντα κάποιος ανεμβολίαστος, έτσι προτίμησαν εξωτερικούς χώρους.

Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους για να απολαύσουν το φαγητό τους μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους , έχοντας όμως υποβληθεί απαραίτητα σε self test.

Απορίες και πρόστιμα

Πολλές και οι απορίες των επιχειρηματιών που αναρωτιούνται τι θα γίνει εάν οι πελάτες που κάθονται στον εξωτερικό χώρο χρειαστούν κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους, αλλά και τι θα γίνει αν μια παρέα έχει και ανεμβολίαστα μέλη.

Με ένα σύμβολο οι επιχειρήσεις ενημερώνουν το κοινό ότι ο εσωτερικός χώρος είναι μόνο για εμβολιασμένους. Με ένα δεύτερο σύμβολο ενημερώνουν τους πελάτες ότι και το προσωπικό είναι εμβολιασμένο.

Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και τα πρόστιμα για τους παραβάτες… τσουχτερά.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/07/2021

Ελλάδα