Πολιτική

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού προκαλεί αντιδράσεις και προβληματισμούς

17.07.2021 | 09:19 Eνσωμάτωση

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να πλανάται απειλητικά, το θέμα των ημερών είναι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Πολλές είναι οι αντιδράσεις αλλά και οι προβληματισμοί που οδηγούν σε κριτική εναντίον στις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε υπέρ του να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι στην εστίαση και πρόσθεσε ότι γενικά στηρίζει τα μέτρα, ωστόσο συμφωνεί πως πρέπει να γίνουν διευκρινίσεις ώστε να είναι ξεκάθαρα.

«Σε ένα πράγμα συμφωνούμε όλοι. Αν είχαμε πάει όλοι να εμβολιαστούμε με τον ρυθμό που πηγαίναμε και είχαμε φτάσει τα 6,5 εκατομμύρια τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχαμε να συζητήσουμε. Αυτό, λοιπόν, είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη οι συμπολίτες μας και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν λόγο να μην εμβολιαστούν», είπε.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης είναι υπέρ της συζήτησης και όχι των απειλών με τη μορφή μέτρων, ώστε να πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

«Το λάθος, κατά τη γνώμη μου, είναι το μέσο και όχι ο σκοπός. Πιστεύω και πιστεύουμε πως μπορούμε να πέτυχουμε χωρίς να βρίζουμε, να στοχοποιούμε, να απειλούμε και να κάνουμε τσαμπουκάδες, αλλά συζητώντας, εξηγώντας με επιχειρήματα τι κίνδυνους διατρέχουν οι πολίτες. Φοβάμαι πολύ πως με τις εντάσεις θα στείλουμε ένα τμήμα των μη πεισμένων πολίτων σε λάθος μονοπάτια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δια της επιβολής δεν θα λυθούν τα προβλήματα, αλλά αντιθέτως, θα δημιουργηθούν περισσότερα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 17/07/2021