Κόσμος

Γερμανία: Περισσότεροι από 100 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

17.07.2021 | 06:31 Eνσωμάτωση

Περισσότερα από 100 είναι τα θύματα και εκατοντάδες οι αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία.

Οι άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχειλίσεις που πλημμύρισαν ολόκληρες περιοχές. Σπίτια καταστράφηκαν, άλλα εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά, δρόμοι καλύφθηκαν με νερό και λάσπη, ενώ οι κάτοικοι έτρεχαν να σωθούν στις στέγες των σπιτιών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε 24 ώρες έπεσε βροχή τριών μηνών.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν ακόμα το Βέλγιο, όπου οι νεκροί είναι τουλάχιστον 20, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία. Οι καταστροφικές πλημμύρες είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, λένε οι επιστήμονες ενώ στη Γερμανία ήδη ξεκίνησε πολιτική συζήτηση για την αντιμετώπιση της με σκοπό να αποφευχθούν σε μέλλον τέτοιες καταστροφές.

ΠΟΥ: Νέα έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού

Νέα έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι θέλει να διεξάγει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο γενικός διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους χαρακτήρισε ως πρόωρη την απόρριψη της πιθανότητας ο κορωνοϊός να διέρρευσε από το κρατικό εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν, της κινεζικής πόλης από την οποία ξεκίνησε η πανδημία τον Δεκέμβριο του 2019.

Το σχέδιο προβλέπει δεύτερη επίσκεψη διεθνούς ομάδας ειδικών στο εργαστήριο. Πάντως διπλωμάτες, τους οποίους επικαλούνται βρετανικά μέσα ενημέρωσης, λένε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα θα δεχόταν τη διεξαγωγή δεύτερης διεθνούς έρευνας.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 17/07/2021