Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νέα αυστηρά μέτρα φέρνει η «έκρηξη» των κρουσμάτων

13.07.2021 | 13:12

Τα μέτρα θα είναι αυστηρά σε όσους δεν κάνουν εμβόλιο σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, ενώ με το τέταρτο κύμα πανδημίας να έρχεται πιο γρήγορα απ' ότι το περιμέναμε, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού τονίζει πως ο κορωνοϊός θα «χτυπήσει» τους ανεμβολίαστους και επιμένει στην επαναφορά των μέτρων, όπως η χρήση μάσκας. Την ίδια στιγμή την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό των νέων ηλικίας 15-17 ετών.

H μετάλλαξη Δέλτα και ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται πλέον καθημερινά τις τελευταίες δέκα ημέρες τρομάξαν την κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε χθες να ανακοινώσει νέα μέτρα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και των υγειονομικών. Όσοι δεν εμβολιαστούν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου. Η ίδια κύρωση αναμένεται να ισχύσει και για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι παίρνουν σειρά από την 1η Σεπτεμβρίου.

Από τις 16 Ιουλίου, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Ιουλίου όλοι οι κλειστοί χώροι κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους . Και με αυξημένο αλλά προκαθορισμένο αριθμό επισκεπτών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πέντε μεγάλους σταθμούς έθεσε στην πορεία της χώρας μέχρι το φθινόπωρο στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας σε προσκλητήριο συστράτευσης κατά της μετάλλαξης Δέλτα πολιτικά κόμματα, Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς. Με το τέταρτο κύμα πανδημίας να έρχεται πιο γρηγορά από ότι το περιμέναμε, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επαναφέρουμε τη χρήση μάσκας παντού, ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του ιού.

«Πράσινο φως» για τους εμβολιασμούς των εφήβων

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε χιλιάδες γονείς τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία εικοσιτετράωρο σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους έφηβους 15 έως 17 ετών. Για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με το εμβόλιο της Pfizer και μόνο με γονική συναίνεση. Αύριο θα ανακοινωθούν και οι λίστες των ιατρείων στα οποία θα μπορούν να γίνουν εμβολιασμοί εφήβων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/07/2021

Ελλάδα