Ελλάδα

Κρήτη: Στη δίνη του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Δέλτα

09.07.2021 | 17:00

Στη δίνη του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Δέλτα βρίσκεται η Κρήτη με το νησί να καταγραφεί νέο αρνητικό ρεκόρ με 241 κρούσματα.

107 ήμερες έχουν περάσει από την δεύτερη δόση του εμβολίου του. Όπως αποκαλύπτει όμως ο ίδιος πολλοί συχωριανοί του διστάζουν να σηκώσουν μανίκι.

Η χαλαρότητα είναι διάχυτη στα γραφικά στενά των χωριών με τους ίδιους τους κατοίκους να παραδέχονται πως καμιά φορά «ξεχνούν» τη μάσκα.

Άλλοι την έχουν στο τσεπάκι κι άλλοι …στο αμάξι.

Αρκετά ύποπτα κρούσματα μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ εντοπίζονται στην ενδοχώρα με τους κατοίκους των χωριών να τα αποδίδουν στους νέους αλλά και στους ανεμβολίαστους.

Ουραγός στους εμβολιασμούς το Ρέθυμνο με μόνο 3 στους 10 να έχουν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς τους.

Ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης δεν ξεπερνούν το 37%.

Φωτεινή εξαίρεση το Λασίθι με ποσοστό 47,6%

«Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι»

«Είχα 39 πυρετό, πονούσαν τα κόκκαλα μου. Το κεφάλι μου ήταν έτοιμο να σπάσει. Φανταστείτε ότι η μάνα μου με έκανε μπάνιο».

Κι όμως και οι νέοι νοσούν. Ο 19χρονος Γιώργος εξιστορεί στην κάμερα του LIVE NEWS πως κόλλησε σ’ ένα beach bar της Κρήτης που πήγε να διασκεδάσει με τους φίλους του.

«Είχε πάρα πολύ κόσμο. Δεν μπορούσες να περάσεις από τον είσοδο. Είδα τον κόσμο χώθηκα και μάλλον κόλλησα».

Ίσως η πρώτη δόση του εμβολίου ήταν αυτή που προστάτεψε τη μητέρα του από το να νοσήσει. Ο ίδιος όμως εκφράζει ακόμα και τώρα επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό του.

«Δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Εντάξει η μάνα μου είναι μεγάλη σε ηλικία και λογικό ήταν να εμβολιαστεί για να προστατευτεί».

Σε καραντίνα στο σπίτι όμως βρίσκεται και η 25χρονη Πηνελόπη.

«Ευτυχώς τα συμπτώματα μου δεν είναι πολύ βαριά είναι ελεγχόμενα. Από την άλλη κάθε μέρα που περνάει φοβάσαι γιατί δεν ξέρεις τι θα έρθει την επόμενη μέρα. Πιθανολογούν ότι είναι μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ».

Στο Ηράκλειο της Κρήτης εντοπίστηκαν τα 58 από τα συνολικά 121 κρούσματα της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ ενώ από 3 έχει ο Δήμος Ρεθύμνου.

Δεν έχω εμβολιαστεί για γυναικολογικούς λόγους περισσότερο. Ο σύντροφος μου με το τεστ που έκανε, δεν είναι θετικός, είναι αρνητικός. Μας έκανε να πούμε για ακόμη μια φορά πόσο καλά έκανε που είναι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις.

Μικρή αύξηση παρουσιάζουν οι εισαγωγές στην Κρήτη με 42 άτομα να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία εκ των οποίων οι 38 σε κλινικές Covid και 4 στις ΜΕΘ.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 09/07/2021

Ελλάδα