Πολιτική

Η ελληνική εξωτερική πολιτική «στρέφει» το ενδιαφέρον της στην Λατινική Αμερική

09.07.2021 | 08:15

Μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεών της με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής επιχειρεί η Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη εκδήλωση υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την ημέρα της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

«Η Λατινική Αμερική έχει τεράστιες ευκαιρίες. Είναι μεγάλη αγορά. Θέλουμε αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής» σημείωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσων Πιπίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Πιπίνη, υπάρχουν πολλοί τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και φυσικά οι πολιτικές συμμαχίες μέσω των οποίων μπορεί να επέλθει η σύσφιξη των σχέσεων της χώρας μας με τα λατινοαμερικανικά κράτη.

«Η Λατινική Αμερική έχει πάντα δύο θέσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι πολύτιμος σύμμαχος και πολλές φορές οι χώρες αυτές λειτουργούν ως group» εξήγησε, ενώ γνωστοποίησε ότι επίκειται η ανακοίνωση απευθείας αεροπορικών συνδέσεων της Αθήνας με αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλες ελληνικές κοινότητες ενώ υπάρχουν και φιλελληνικά αισθήματα στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής» τόνισε ο Ιάσων Πιπίνης, υπογραμμίζοντας ότι έλληνες και λατινοαμερικανοί έχουν πολλά κοινά, «παρά την μεγάλη γεωγραφική απόσταση που μας χωρίζει».

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 09/07/2021

Πολιτική