Ελλάδα

Τέλος οι όρθιοι στη διασκέδαση – Τι προβληματίζει τους επιχειρηματίες

08.07.2021 | 13:12

Την ώρα λοιπόν που δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για το πως θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια από 15 Ιουλίου και έπειτα, οι επιχειρηματίες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Ειδικότερα, αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εφαρμογή των νέων μέτρων. Επιχειρηματίες και πελάτες θα πρέπει να εναρμονιστούν πλήρως με τις νέες οδηγίες της κυβέρνησης.

Το μέτρο με τους καθήμενους πελάτες στα μαγαζιά προβληματίζει τους επιχειρηματίες που πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς η κόπωση των πολιτών από τα συνεχόμενα lockdown είναι έντονη.

Φόβοι για συνωστισμό κατά τον έλεγχο

Οι επιχειρήσεις θα κατεβάζουν μια ψηφιακή εφαρμογή δωρεάν από το gov.gr και μέσω αυτής θα γίνεται ο έλεγχος των πελατών για την είσοδό τους στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Οι άνθρωποι του κλάδου ανησυχούν για τις ουρές ελέγχου που μπορεί να δημιουργηθούν.

«Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση

Για τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες.

Για τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Από σήμερα όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/07/2021

Ελλάδα