Κόσμος

Διεθνείς ειδήσεις με τη ματιά του MEGA

08.07.2021 | 13:34 Eνσωμάτωση

Το λιμάνι του Ντουμπάι συντάραξε έκρηξη σε φορτηγό πλοίο. Στην Αϊτή, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Προέδρου οι αρχές αναφέρουν ότι σκότωσαν τέσσερα άτομα που εμπλέκονται, ενώ αίσθηση προκαλούν ερασιτεχνικά βίντεο που φαίνεται να δείχνουν την στιγμή της επίθεσης.

Ερασιτεχνικά βίντεο φαίνεται να έχουν καταγράψει την στιγμή που ομάδα εκτελεστών εισβάλει στο σπίτι του Προέδρου της Αϊτής λίγο πριν τον δολοφονήσει.

Οι σφαίρες των εκτελεστών πέφτουν βροχή…

Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν πως ο 53χρονος Ζοβενέλ Μόιζε δέχθηκε καταιγισμό πυρών όπως και η 47χρονη σύζυγός του η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Μαϊάμι για να χειρουργηθεί. Η Μαρτίν Μόιζε, νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε σήμερα πως τέσσερα άτομα έχουν πέσει νεκρά από τα πυρά των αρχών και φαίνεται να είναι μέλη της ομάδας των εκτελεστών. Ακόμη δύο κρατούνται και ανακρίνονται.

Τα καθήκοντα του Προέδρου Μόιζε ασκεί προσωρινά ο Πρωθυπουργός Κλοντ Ζοζέφ ο οποίος έχει κυρήξει την χώρα σε κατάσταση πολιορκίας κλείνοντας το λιμάνι του Πορτ ο Πρένς αλλά και το αεροδρόμιο. Τα σύνορά της με την Αϊτή έχει κλείσει και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Χάος επικράτησε εχθές τα ξημερώματα στο λιμάνι του Ντουμπάϊ. Έκρηξη σημειώθηκε για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία σε εμπορικό πλοίο το οποίο είχε δέσει σε σημείο εκφόρτωσης του μεγαλύτερου λιμανιού της Μέσης Ανατολής.

Οι αρχές του Ντουμπάι αναφέρουν πως οι υλικές ζημιές στο λιμάνι Τζεμπέλ Αλί είναι εκτεταμένες χωρίς πάντως να υπάρχει κάποιος τραυματισμός από την έκρηξη. Τα αίτια εξετάζονται από ειδικό κλιμάκιο των αρχών του Εμιράτου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/07/2021