Υγεία

Ντελέζος: Χρειάζονται έξτρα μέτρα για να λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι διασκέδασης

08.07.2021 | 09:25

Την άποψη ότι χρειάζονται έξτρα μέτρα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι στην διασκέδαση εξέφρασε στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» ο Υγειονολόγος, Κώστας Ντελέζος.

«Πολύ άδικο το γεγονός ότι στηριχθήκαμε στην αντιπαράθεση covid free ή όχι, εμβολιασμένων και μη, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι με την επέλαση της μετάλλαξης ‘’Δέλτα’’ δείχνουν ότι πρέπει να προστατευτούμε και σε άλλα σημεία. Χρειαζόμαστε έξτρα μέτρα υγιεινής για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι, αν λειτουργήσουν» σημείωσε.

Μάλιστα, ο ειδικός αναφέρθηκε στην εσωτερική διάταξη των καταστημάτων διασκέδασης αλλά και στην περίπτωση της υπερμετάδοσης στον Άλιμο.

«Σε αυτά τα μαγαζιά όπως και στα μπουζούκια υπάρχει κυκλική διάταξη, με καθοδική διάταξη προς την πιστά. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ακόμα και αν έχουν στηθεί καλά τα τραπέζια, υπάρχουν άτομα που μετακινούνται προς την πίστα.  Στην περίπτωση του Αλίμου ενδεχομένως να μετακινήθηκαν προς τον τραγουδιστή ή τον DJ.Έτσι, σε στενό ένα σημείο, κλειστό έχει φωνές, ιδρώτα και τραγούδι. Εκεί παρατηρήθηκε ότι σημειώνεται έκρηξη διοξειδίου του άνθρακα που αναλαμβάνει το ρόλο μεταφορέα του ιού πολύ πιο εύκολα στα άτομα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως είπε, κάποιος που απλά μπορεί να περάσει δίπλα από το σημείο αυτό μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό.

«Πέρα από το θέμα του εμβολιασμού, χρειάζεται έξυπνη αναδιάταξη των τραπεζιών, να τα απομακρύνουμε από το κέντρο και να τα τοποθετούμε προς τις άκρες ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός στο κέντρο» πρόσθεσε.

Τέλος, χαρακτήρισε άδικες τις επιθέσεις προς τον Πάνο Κιάμο και την διεύθυνση του καταστήματος «Ποσειδώνειο», οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν το μαγαζί του μόνο για εμβολιασμέμους. «Οι άνθρωποι είχαν πάρει και έξτρα μέτρα υγιεινής» σημείωσε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 08/07/2021

Υγεία