Κόσμος

Τον Δεκέμβριο έρχεται το γαλλικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

06.07.2021 | 13:26

Τον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμο το πολυαναμενόμενο εμβόλιο της γαλλικής φαρμακευτικής Sanofi με την εταιρεία να ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι ενισχυτικές της δόσεις θα είναι πιο αποτελεσματικές κατά του κορωνοϊού σε σχέση με τα εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA.

Οι Γάλλοι θέλουν να αποκαταστήσουν το κύρος τους αφού οι Γερμανοί ήταν πιο γρήγοροι στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μέχρι στιγμής κλινικές δοκιμές δείχνουν εξαιρετική προστασία κατά του κορωνοϊού και πλέον μπαίνουν στην τελική φάση 3.

Το εμβόλιο της Sanofi δεν βασίζεται στην τεχνολογία mRNA όπως αυτό της Pfizer/Moderna αλλά σε πρωτεΐνη. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι ενισχυτικές της δόσεις θα αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις πιο αποτελεσματικά από ό,τι τα εμβόλια mRNA.

Η Ευρώπη περιμένει πολλαπλές μεταλλάξεις το επόμενο διάστημα Δώρα, με το τελευταίο θύμα τον Λουξεμβουργιανό ΠΘ ο οποίος κόλλησε κορωνοϊό  και παραμένει στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι θα βγει το πολύ σε 4 μέρες.

Η Βουλγαρία σκέφτεται να δωρίσει εμβόλια λόγω χαμηλών ποσοστών εμβολιασμών

Παράλληλα οι Βούλγαροι είναι σε απόγνωση, καθώς κανένας δεν πάει να εμβολιαστεί και πλέον η κυβέρνηση σκέφτεται να δωρίσει τα εμβόλια που έχει αγοράσει, διότι θα λήξουν και θα πάνε χαμένα. Μόλις 15% του πληθυσμού έχει λάβει και τις 2 δόσεις.

Η κυβέρνηση είναι απελπισμένη και σκέφτεται να αντιγράψει το ελληνικό μοντέλο των 150 ευρώ voucher για να πειστούν να εμβολιαστούν οι πολίτες.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/07/2021

Κόσμος