Ελλάδα

Κορωνοϊός: Χιλιάδες νέοι σε πάρτι χωρίς αποστάσεις & μάσκες – Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης

06.07.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Τα μέτρα δεν τηρούνται με αποτέλεσμα να έχουμε έξαρση ιδιαίτερα στα νότια προάστια της Αττικής, σε πολύ νεαρές ηλικίες καθώς κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στήνονται τεράστια πάρτι σε μεγάλα μαγαζιά στην παραλιακή με χιλιάδες θαμώνες, όπου κανείς δεν φοράει μάσκα.

Βράδυ Σαββάτου στα νότια προάστια, σε γνωστό παραλιακό beach club. Χιλιάδες νέοι. Ο ένας δίπλα στον άλλον. Χωρίς μάσκες. Χωρίς καμία απόσταση. Χωρίς συναίσθηση του κινδύνου.

Όλα αυτά με την μετάλλαξη Δέλτα να καλπάζει. Τους εμβολιασμούς να κάνουν φρενάρουν και τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται. Με τους νέους -σε αυτό το κύμα- να βρίσκονται στο στόχαστρο του ιού, ακριβώς εξαιτίας αυτών των εικόνων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ μόνο το Σάββατο στα νότια προάστια έγιναν
388 τεστ. 25 ήταν θετικά, με μέσο όρο τα 18 έτη.

Τα στοιχεία της αύξησης των διαγνώσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας το 3ημερο παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή σοκάρουν. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης παρουσίασε την δραματική εκτόξευση των κρουσμάτων κάνοντας σαφές ότι ο η μετάλλαξη Δέλτα είναι εδώ και δυστυχώς χτυπά ανεξέλεγκτα.

«Καμπανάκι» Τσιόδρα

Το καμπανάκι χτύπησε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στην πρωινή σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, δίνοντας έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα δηλαδή, την Αττική, την Κρήτη και τις περιοχές του νότιου Αιγαίου.

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ με εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε κέντρα διασκέδασης και κλαμπ, δηλαδή στις εστίες διασποράς.

Σαρωτικοί έλεγχοι δρομολογούνται από την πολιτεία, με αφορμή το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης και των κλαμπ από τις 15 Ιουλίου, με το διαχωρισμό σε χώρους για εμβολιασμένους και μη.

Η αυξητική τάση παρατηρείται ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Οι χώροι διασκέδασης και οι συναθροίσεις είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση επιρρίπτει ευθύνες στη κυβέρνηση.

Μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχει επιτευχθεί το επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού.

Μέχρι την ολοκλήρωση του εμβολιασμού η σύσταση για όλους είναι τα συχνά προληπτικά self-test, η αποφυγή δραστηριοτήτων συγχρωτισμού και η χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/07/2021