Ελλάδα

Εντατικοί και στοχευμένοι έλεγχοι σε χώρους διασκέδασης

06.07.2021 | 20:05

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επιχείρηση «εντατικοί έλεγχοι στη διασκέδαση», προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά και με τους απαιτούμενους κανόνες τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ- κλαμπ, τα οποία από τις 15 Ιουλίου θα λειτουργούν είτε ως αμιγείς είτε ως μεικτοί χώροι.

Όπως λένε οι ειδικοί, όταν δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι χώροι διασκέδασης αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Ήδη τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων στους νέους.

«Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση

 

Οι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς και την ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων θα είναι σαρωτικοί σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα θα μπαίνει λουκέτο στην επιχείρηση που παραβιάζει τα μέτρα από την πρώτη παράβαση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τοπικού lockdown όπου υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο των ελέγχων σε μπαρ κλαμπ και κεντρα διασκέδασης, ενώ για τους απείθαρχους και ασυμμόρφωτους προβλέπονται βαριές καμπάνες ακόμα και λουκέτα.

«Για άλλη μια φορά ο Έλληνας αστυνομικός στο σαφάρι των ελέγχων στα καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης με τις δυσκολίες που παρουσιάζουν αυτοί οι έλεγχοι λόγω του τόπου και του χρόνου που αυτοί θα διενεργούνται αλλά και των αντιδράσεων που θα υπάρχουν απο θαμώνες και διασκεδάζοντες» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Στο πλαίσιο αυτό εκπαιδεύτηκαν 3.220 αστυνομικοί όσον αφορά στους ελέγχους στους πολίτες και την επικοινωνιακή διαχείριση των ελέγχων ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση, στην οποία θα προβλέπονται τα πρόστιμα καθώς και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/07/2021

Ελλάδα