Ελλάδα

Το μοντέλο των «μικτών χώρων» επιλέγουν οι επαγγελματίες της εστίασης

05.07.2021 | 17:22 Eνσωμάτωση

Ο διαχωρισμός των χώρων εστίασης φαίνεται πως προβληματίζει αρκετά τους επιχειρηματίες του κλάδου, που όπως υποστηρίζουν θα επιλέξουν να διατηρήσουν μικτούς τους χώρους εστίασης.

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος ενός καταστήματος εστίασης, Χαράλαμπος Τσατσαρώνης η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών θα επιλέξει το μικτό σύστημα για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

«Σύμφωνα με γκάλοπ που έχουμε κάνει, το 95% θα επιλέξει το μικτό σύστημα. Τώρα πως θα το κάνει αυτό, θα εξαρτηθεί από τα καταστήματα που έχει ο καθένας, πώς θα μπορέσουν δηλαδή να τα διαμορφώσουν» τόνισε ο κ. Τσατσαρώνης, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, γιατί οι εμβολιασμένοι είναι λιγότεροι σαν πελάτες από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, ο υπεύθυνος του cafe-bar της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως οι υπεύθυνοι ενός καταστήματος εστίασης δεν θα μπορούν να ελέγξουν τη γνησιότητα των εγγράφων που θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους οι πελάτες, όπως τα QR για τον εμβολιασμό ή τα rapid test. «Ούτε οι ιδιοκτήτες μπορούν να έχουν ειδικό προσωπικό για αυτή τη δουλειά» συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/07/2021