Υγεία

Δημόπουλος: Είμαστε μπροστά σε έναν ιό που τρέχει γρήγορα

05.07.2021 | 18:19

Για την εικόνα που υπάρχει στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού και την ανησυχία των ειδικών για την εμφάνιση 4ου κύματος μετά το καλοκαίρι αναφέρθηκε στο LIVE NEWS ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«Το μεταλλαγμένο στέλεχος “Δέλτα” έχει επικρατήσει σε ΗΠΑ, Βρετανία και σε λίγο θα γίνει και επικρατών στέλεχος στην Ελλάδα. Το ευχάριστο είναι ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια τουλάχιστον όσον αφορά στη βαριά μόλυνση, δηλαδή να μην χρειαστεί να νοσηλευτούν ακόμα και αν νοσήσουν» σημείωσε ο κ. Δημόπουλος για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας ότι το στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, ωστόσο όποιος νοσεί δεν νοσεί πιο βαριά συγκριτικά με τα προηγούμενα στελέχη του ιού.

«Μεταδίδεται περισσότερο, μολύνονται περισσότεροι, επομένως κάποιοι που έχουν υποκείμενα μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά» πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, υπογραμμίζοντας πως κάποιοι θα πρέπει να δείξουν προσοχή στα μέτρα προφύλαξης, όπως η μάσκα, οι αποστάσεις και ο καθαρισμός. «Είμαστε μπροστά σε έναν ιό που τρέχει γρήγορα, προφανώς η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα βοηθήσει, όμως δεν επαρκεί μόνο αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Δημόπουλος.

Μιλώντας για την μετάλλαξη «Δέλτα» ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν εμφανίζει τα επίπεδα της Αγγλίας, προσθέτοντας ότι συνέπεσε με την άρση των μέτρων και την αύξηση της κινητικότητας. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν βλέπουμε μια αύξηση στους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία» τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καταλήγοντας ότι η αποκλιμάκωση  των νοσοκομείων συνεχίζεται και παραμένει

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/07/2021

Υγεία