Υγεία

Σαρώνει η μετάλλαξη «Δέλτα» – Καμπανάκι ειδικών για 4ο κύμα

05.07.2021 | 13:17

Σε μέγιστο συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού εξαπλώνεται ταχύτατα δημιουργώντας νέα δυσμενη επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την ταχεία ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα όσοι βρίσκονται στις μονάδες εντατικές με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι.

Κόκκινος συναγερμός για τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Η μετάλλαξή εξαπλώνεται και ανησυχεί κυβέρνηση και ειδικούς…

Η ινδική μετάλλαξη εξελίσσεται σε αστάθμητο παράγοντα για την πορεία της πανδημίας είναι 100% πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό και 40%-60% πιο μεταδοτική σε σύγκριση με τη βρετανική μετάλλαξη.

Μοναδική απάντηση ο εμβολιασμός τονίζουν οι ειδικοί.

Πιο προστατευμένοι όσοι εμβολιαστούν και με τις 2 δόσεις. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ο πλήρης εμβολιασμός με τα 4 εγκεκριμένα εμβόλια παρέχει προστασία και από τη μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού, με τη Pfizer να φτάνει το 92%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας δεν φτάνουν ποτέ οι εμβολιασμένοι τονίζουν οι ειδικοί.

Οι ειδικοί φοβούνται ένα τέταρτο κύμα πανδημίας στο τέλος του καλοκαιριού εάν ο εμβολιασμός δεν φτάσει το 80%.

Έτσι δεν αποκλείονται νέα … lockdown και περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους.

Επιστρέφουν οι μάσκες σε Καλιφόρνια 

H μία μετά την άλλη χώρες και πόλεις που είχαν αρχίσει να άρουν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊου αρχίζουν να δίνουν οδηγίες για επαναφορά της μάσκας τουλάχιστον σε εσωτερικούς χώρους. Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αναγκάζει τους αρμόδιους φορείς να αναπροσαρμόσουν τις οδηγίες.

Ήδη στην Καλιφόρνια επανέρχεται το μέτρο της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ενώ και σε άλλες πολιτείες επανέρχεται η μάσκα. Το ίδιο έχει συμβεί και στο Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει τον χάρτη της επιστροφής στην κανονικότητα, με τους ειδικούς να συνιστούν κι εκεί χρήση προστατευτικής μάσκας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/07/2021

Υγεία