Κόσμος

Ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ έφτιαξε στο διάστημα κρέπα με τορτίγια

05.07.2021 | 13:33 Eνσωμάτωση

Τριάντα έξι δορυφόρους που μετέφερε ένας πύραυλος Σογιούζ έθεσε σε τροχιά γύρω από τη Γη βρετανική εταιρεία σε ακόμη μία προσπάθεια για ταχύτερο διαδίκτυο. Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο Γάλλος διοικητής της αποστολής Τομά Πεσκέ έφτιαξε κρέπα με...τορτίγια.

Άλλος ένας πύραυλος Σογιούζ εκτοξεύεται στο διάστημα από το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή. Ο πύραυλος μεταφέρει 36 δορυφόρους της βρετανικής εταιρείας Ουάν Γουέμπ, οι οποίοι τέθηκαν σε σχεδόν πολική τροχιά 450 χιλιόμετρα από τη Γη.

Οι δορυφόροι της Ουάν Γουέμπ αποτελούν μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να παρέχει παγκόσμια υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η τελευταία αποστολή είναι η όγδοη της βρετανικής εταιρείας από τότε που τέθηκαν σε τροχιά οι πρώτοι δορυφόροι το 2019.

Ο συνολικός στόλος της Ουάν Γουέμπ αριθμεί 254 δορυφόρους.

Ο Τομά Πεσκέ, ο πρώτος Γάλλος διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, μας κάνει επίδειξη των δεξιοτήτων του στη ζαχαροπλαστική, και όλα αυτά στο διάστημα.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πεσκέ έδειξε μία τορτίγια με φράουλες κολλημένες σε επικάλυψη σοκολάτας, κάτι σαν κρέπα που αιωρείται μέσα στο σταθμό.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του ο Γάλλος αστροναύτης, οι συνάδελφοί του είναι πολύ απογοητευμένοι που οι γνώσεις του γύρω από την κουζίνα είναι σχεδόν μηδενικές, κάτι που αποτελεί ντροπή για έναν Γάλλο.

Ο Πεσκέ και τέσσερις αστροναύτες της ΝΑΣΑ ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου την εξάμηνη αποστολή τους με το όνομα Άλφα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2021