Ελλάδα

Πρεμιέρα για τις αλλαγές στην επιβίβαση σε πλοία και αεροπλάνα

05.07.2021 | 20:14 Eνσωμάτωση

Με τις βαλίτσες στο χέρι αλλά και ένα πιστοποιητικό είτε εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ, εκατοντάδες πολίτες έφτασαν από τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά για να ταξιδέψουν στα νησιά, καθώς από σήμερα μπαίνουν σε ισχύ οι νέοι κανόνες για τα ταξίδια μας είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο.

Το πλοίο της ελευθερίας «σαλπάρει» με τους επιβάτες να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Κάποιοι είδαν την έξοδο του πλοίου καθώς δεν είχαν βεβαιώσεις αρνητικών τεστ κορωνοϊού, όπως προβλέπεται από σήμερα για όλους τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες.

Από τις 06:00 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά σχηματίστηκαν ουρές στα πλοία που έφευγαν για τα νησιά.

«Θα κερδίσουμε το φετινό καλοκαίρι με τη συνεργασία όλων» δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας Γιαννης Πλακιωτάκης.

Οι αλλαγές που ισχύουν από σήμερα

Από σημερα Δευτέρα 5 Ιουλίου όσοι ταξιδεύουν με πλοίο ή αεροπλάνο προς τα νησιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ εξαμήνου από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Οι μη εμβολιασμένοι κι όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου πριν μπουν στο πλοίο θα επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ του τελευταίου τριημέρου ή αρνητικού rapid test του τελευταίου 48ωρου. Ανήλικοι 12 ως 17 ετών συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα με βεβαίωση αρνητικού self test και τα παιδιά κάτω των 12 ετών μετακινούνται ελεύθερα.

Μπορούμε επίσης να ταξιδέψουμε επιδεικνύοντας το μήνυμα αρνητικού τεστ στα κινητά μας από τους δωρεάν ελέγχους των κλιμακίων του ΕΟΔΥ.

Επιστρέφοντας από τα νησιά συστήνεται να κάνουμε self test.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2021