Ελλάδα

Νέα εποχή για τις μετακινήσεις προς τα νησιά – Προβληματισμοί για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα καταστήματα

05.07.2021 | 16:50 Eνσωμάτωση

Επίσημη πρώτη για τα νέα μέτρα που κάνουν πιο εύκολες τις μετακινήσεις των εμβολιασμένων και στο λιμάνι του Πειραιά οι επιβάτες πήγαν προετοιμασμένοι.

Από σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου όσοι ταξιδεύουν με πλοίο ή αεροπλάνο προς τα νησιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 μέρες από την δεύτερη δόση ή πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ εξαμήνου από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Οι μη εμβολιασμένοι κι όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου πριν μπουν στο πλοίο θα επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ του τελευταίου τριήμερου ή αρνητικού rapid test του τελευταίου 48ώρου.

Ανήλικοι 12 ως 17 ετών συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελευθέρα με βεβαίωση αρνητικού self test και τα παιδιά κάτω των 12 μετακινούνται ελευθέρα.

Αντιδράσεις για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα καταστήματα

Την ίδια ώρα στην εστίαση οι καταστηματάρχες προβληματίζονται για τις επόμενες κινήσεις τους αφού από 15 Ιουλίου πρέπει να αποφασίσουν αν θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Ο προβληματισμός των καταστηματαρχών είναι πως η υποχρέωση των τεστ που κοστίζουν κατά μέσο όρο 20 ευρώ αφού τα self test δεν γίνονται πια δεκτά μπορεί να διώξει πελάτες.

Θέμα υπάρχει όμως και με το προσωπικό θα πουν οι καταστηματάρχες.

Επίσημη πρώτη στην νυχτερινή διασκέδαση έκαναν και τα covid free μπουζούκια με πολλά καταστήματα να σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα γνωστού νυχτεριnού κέντρου που δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/07/2021