Ελλάδα

Λουτράκι: Παρά λίγο τραγωδία από φωτιά σε πολυκατοικία – Επτά άτομα στο νοσοκομείο

05.07.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Από θαύμα σώθηκαν 22 ένοικοι πολυκατοικίας στο Λουτράκι όταν χθες το βράδυ ξέσπασε φωτιά στον δεύτερο όροφο. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και σε όλα τα διαμερίσματα του δεύτερου και τρίτου ορόφου, ενώ 7 άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου με αναπνευστικά προβλήματα. Η επιχείρηση διάσωσης κράτησε πάνω από δύο ώρες και οι ένοικοι της πολυκατοικίας έβγαιναν αλλόφρονες στο δρόμο.

Πυροσβέστες χρησιμοποιώντας κλιμακοφορο όχημα μόλις έχουν απεγκλωβίσει ακόμη έναν πολίτη μέσα από φλεγόμενη πολυκατοικία στο Λουτράκι.

Πολλοί ακόμη παραμένουν στο κτίριο όπου καίγεται ολοσχερώς με τους πυκνούς καπνούς να το έχουν μετατρέψει σε θάλαμο αερίων.

Οι πυροσβέστες με τις μάνικες στα χέρια ρίχνουν νερό στο εσωτερικό των διαμερισμάτων προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες όπου κάνουν στάχτη τα πάντα.

Χρόνος δεν υπάρχει και όλοι αγωνιούν για την τύχη των παγιδευμένων πολιτών.

Η περιγραφή αστυνομικού που έσωσε τέσσερις πολίτες σοκάρει: «Τέσσερα άτομα βγάλαμε. Εγώ με τον συνάδελφο μου από το Α.Τ. Κορίνθου. Ένα ζευγάρι και δυο γυναίκες και μετά στον τρίτο δεν μπορούσαμε να ανέβουμε. Καήκαμε. Πετάγαμε το νερό και το γύρναγε πίσω καυτό».

Για να σωθούν αρκετοί από τους ενοίκους αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στην ταράτσα της πολυκατοικίας καθώς η πυρκαγιά που είχε μετατρέψει σε καμίνι το κτίριο δεν τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν το χώρο.

Με κομμένη την ανάσα οι πολίτες του Λουτρακίου κοιτούν την επιχείρηση διάσωσης ενώ όσοι καταφέρουν να σωθούν αγκαλιάζονται ανακουφισμένοι.

Οι πυροσβέστες αφού κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες μετά από ολονυχτία μάχη ελέγξαν ένα προς ένα τα διαμερίσματα ζητώντας από όλους να εγκαταλείψουν το χώρο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν ιδιοκτήτης διαμερίσματος ξέχασε το τηγάνι πάνω στην κουζίνα.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 18 πυροσβέστες ενώ συνολικά απομακρυνθήκαν με ασφάλεια 22 άτομα από το κτίριο. 7 από τους ενοίκους χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου με αναπνευστικά προβλήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2021