Υγεία

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

05.07.2021 | 19:57 Eνσωμάτωση

Μπερδεμένοι φαίνεται ότι είναι οι πολίτες σχετικά με την χρήση της μάσκας, καθώς οι περισσότεροι την έχουν καταργήσει ολοκληρωτικά στους εξωτερικούς χώρους.

Σύγχυση, προβληματισμός και ανησυχία. Το τρίπτυχο των πολιτών μπροστά στο τι ισχύει για τη χρήση μάσκας, ποιες οδηγίες έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι και γιατί στους περισσότερους εξωτερικούς χώρους όλο και λιγότεροι φορούν τη μάσκα με πρόσχημα πλέον και τον εμβολιασμό.

Δεύτερες σκέψεις για τη μάσκα

Την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε τάσεις αύξησης, γεγονός που αποδίδεται αφενός στη χαλάρωση των μέτρων, αφετέρου στη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία κρίνεται ως 100% πιο μεταδοτική.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους άφησε η Αριστοτελία Πελώνη. «Όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το λάθος μήνυμα

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι φαίνεται πάντως να καταλήγουν τώρα στο κοινό συμπέρασμα ότι μεταφέρθηκε λάθος το μήνυμα στους πολίτες περί απόφασης να πεταχτούν οι μάσκες.

«Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση, ότι η επιτροπή έχει δώσει οδηγία «πετάμε τις μάσκες». Η επιτροπή δεν είπε ποτέ αυτό. Είπε ότι συνεχίζουμε να φοράμε τις μάσκες όπως πριν. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν περπατάμε σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει συγχρωτισμός, δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

«Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της επιτροπής» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, στέλνει πάλι επικίνδυνα μηνύματα εφησυχασμού για να χτίσει ένα ψεύτικο success story και τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών για να κρύψει την αποτυχία του» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά με το ποσοστό ανοσίας που προβλέπεται με δυσκολία να φτάσει το 60% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Νίκο Σύψα, σχεδόν όλοι όσοι θα είναι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν με τη νέα μετάλλαξη και θα επιβαρυνθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/07/2021