Κόσμος

Μαϊάμι: Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι από την κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου

04.07.2021 | 13:44 Eνσωμάτωση

Στην κατεδάφιση του κτιρίου που έμεινε ανέπαφο στο Μαϊάμι αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αρχές καθώς η στατικότητά του επιβαρύνεται από τις ερευνές ενώ μεγάλος είναι και ο κίνδυνος της αιφνίδιας κατάρρευσής του από τον τυφώνα Έλσα που αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσει στη Φλόριντα.

Πάνω από 100 παραμένουν οι αγνοούμενοι από την κατάρρευση του συγκροτήματος κατοικιών στο Μαϊάμι με τα συνεργεία να συνεχίζουν τις έρευνες στον τόπο της καταστροφής εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε η κατεδάφιση του υπόλοιπου κτηρίου μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι έρευνες διάσωσης πρέπει να σταματήσουν προσωρινά καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες κατεδάφισης.

Η κατεδάφιση του τμήματος του κτιρίου που παραμένει όρθιο λόγω του μεγάλου κινδύνου που εγκυμονεί να καταρρεύσει και αυτό ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες.

Σύμφωνα και με τις πυροσβεστικές αρχές η κατεδάφιση είναι απαραίτητη καθώς αναμένεται να χτυπήσει την περιοχή και η καταιγίδα Έλσα.

Ο τυφώνας έχει ήδη πλήξει την Αιτή προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Οι άνεμοι έφτασαν έως και τα 153 χιλιόμετρα την ώρα καταστρέφοντας αρκετές κατοικίες.

Οι αρχές της χώρας αύξησαν από το πρωί του Σαββάτου το επίπεδο συναγερμού στο κόκκινο, δηλαδή στο μέγιστο επίπεδο επαγρύπνησης.

Οι αρχές της Αϊτής μάλιστα ανακοίνωσαν πως φοβούνται ότι θα παρουσιαστεί έλλειψη προμηθειών έκτακτης ανάγκης, όπως νερού και τροφίμων, καθώς τα αποθέματα βοήθειας χρησιμοποιήθηκαν για τη στήριξη χιλιάδων εκτοπισμένων από τις βιαιοπραγίες μεταξύ συμμοριών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/07/2021