Υγεία

Διεθνής ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα»

04.07.2021 | 13:26

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η μετάλλαξη Δέλτα σε όλο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα κυριαρχήσει τον Αύγουστο.

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες βρίσκονται σε τροχιά άρσης των περιορισμών για να διευκολυνθούν οι καλοκαιρινές διακοπές των πολιτών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, αυτή τη φορά για τη μετάλλαξη Δέλτα

Μία νέα ανησυχητική μετάλλαξη, η μετάλλαξη Δέλτα, εξαπλώνεται στην περιοχή που έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες μεταξύ των κρατών μελών ( προστασίας του πληθυσμού) εκατομμύρια πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Μόλις το 63% στην Ευρώπη δεν έχει λάβει ούτε την πρώτη δόση.

Τα στοιχεία δείχνουν παγκοσμίως ραγδαία άνοδο στην Ευρώπη, η οποία κατέγραψε αύξηση 30%. Ακολουθεί η Αφρική με 25% και η Μέση Ανατολή με 10%.

Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο στη Γηραιά Ήπειρο είναι οι εξής:

  • Ισπανία 80%
  • Βρετανία 71%
  • Πορτογαλία 70%

Η Δέλτα επικυριαρχεί της μετάλλαξης Άλφα πολύ γρήγορα με πολλές και επαναλαμβανόμενες παραλλαγές και αυτό μεταφράζεται σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και θανάτους.

Ο Οργανισμός ζητά την επιτάχυνση των εμβολιασμών και τη διατήρηση των μέτρων Δημόσιας Υγείας, ως απαραίτητα εργαλεία για τη μάχη κατά της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/07/2021

Υγεία