Ελλάδα

Κίνητρο (;) για τους νέους τα 150 ευρώ της κυβέρνησης: Τι λένε οι νέοι 18-25 ετών για το μπόνους εμβολιασμού

02.07.2021 | 09:47 Eνσωμάτωση

Η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα οδήγησε την κυβέρνηση στο πρώτο στοχευμένο μέτρο ώστε να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο, και συγκεκριμένα οι νέοι 18-25 ετών. To Freedom Pass ή Κάρτα Ελευθερίας, είναι μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ, που θα παίρνουν οι νέοι αυτών των ηλικιών, μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους, και την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και οι δύο κλάδοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα κατά τη περίοδο της πανδημίας.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησαν οι κ.κ. Δάφνη Πολιτικού και Ίρις Ιορδανίδου, φοιτήτριες Νομικής, αναφορικά με το κατά πόσο το μπόνους εμβολιασμού επηρέασε την απόφασή τους γύρω από το θέμα.

«Έχω κάνει ήδη την πρώτη δόση, είχαμε κανονίσει με τους δικούς μου να προχωρήσω με τον εμβολιασμό πριν βγει το κίνητρο. Δε λειτούργησε ανασταλτικά σε καμία περίπτωση, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη μετά την πρώτη δόση. Ήμουν θετική από πριν απέναντι στο εμβόλιο. Μια ανασφάλεια μπορεί να υπήρξε γιατί οι εξελίξεις ήταν γρήγορες, αλλά είναι η βασική άμυνα που έχουμε κατά της πανδημίας. Έτσι και εγώ αλλά και πολλοί φίλοι μου μπήκαμε στη λογική να εμβολιαστούμε για να προστατευτούμε και εμείς οι ίδιοι, και να προστατεύσουμε και τους γύρω μας», είπε η Δάφνη Πολιτικού.

«Εγώ σήμερα θα κάνω την πρώτη δόση, το απόγευμα. Όλες οι πανδημίες διαχρονικά έχουν αντιμετωπιστεί με τον εμβολιασμό, άρα δε νομίζω ότι έχουμε άλλη επιλογή. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν κίνητρο τα 150 ευρώ, είχα ήδη κλείσει το ραντεβού. Αλλά ήταν όντως μια θετική έκπληξη», σημείωσε από την πλευρά της η Ίρις Ιορδανίδου.

«Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι θετικοί, είτε έχουν εμβολιαστεί ήδη ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους. Φοβούνται τις παρενέργειες μόνο, και αυτό το βρίσκω λογικό», πρόσθεσε η ίδια.

«Είχα αρκετούς γνωστούς που θεωρούσαν ότι δεν πρέπει να γίνει το εμβόλιο στην ηλικία μας. Αλλά ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο για τη δική μας προστασία, γιατί εξακολουθεί να υπάρχει η εξάπλωση του ιού. Για όσους διστάζουν, αν υπάρχει κάποιο θέμα υγείας που τους τρομάζει σε σχέση με το εμβόλιο, θα πρότεινα να συμβουλευτούν ένα γιατρό. Από εκεί και πέρα θα τους προέτρεπα να εμβολιαστούν, δεν πιστεύω ότι είναι κάτι τόσο επικίνδυνο», τόνισε κλείνοντας η κ. Πολιτικού.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 02/07/2021