Πολιτική

Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με τη λογική «άσ’ το για αργότερα»

01.07.2021 | 17:26

Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Θανάσης Κοντογεώργης μίλησε στο LIVE NEWS για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στα ταξίδια για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κοντογεώργης, η συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής του υπ. Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη θα καθορίσει τα τελικά μέτρα που θα ισχύσουν το προσεχές διάστημα για τους μη εμβολιασμένους.

«Κάθε μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση και έχει να κάνει με την παροχή ή όχι κάποιων διευκολύνσεων γίνεται σε συνεννόηση με την επιτροπή Εμβολιασμών και την επιτροπή ειδικών, που αξιολογούν τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπάρχουν την κάθε στιγμή» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, προσθέτοντας πως θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής για τους πολίτες και τους επαγγελματίες προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα που θα ισχύσουν.

Ο κ. Κοντογεώργης ξεκαθάρισε παράλληλα, πως αν ζητείται rapid test για τους ανεμβολίαστους πολίτες αυτά θα πρέπει να γίνονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας και δεν θα μπορεί να ισχύσει το self test. Εξαίρεση θα ισχύσει για τα ανήλικα παιδιά για τους εσωτερικούς χώρους που θα μπορούν να εισέλθουν με δήλωση self test από τον γονέα.

«Μπαίνουμε σε μια νέα φάση, που έχουμε ύφεση επιδημιολογικών δεικτών, αλλά θα πρέπει να αποτρέψουμε οποιοδήποτε υγειονομικό κίνδυνο, ενώ λόγω της εντατικοποίησης των εμβολιασμών μπορούμε να αποκαταστήσουμε κοινωνικές και οικονομικές λειτουργίες και να δώσουμε περισσότερες ελευθερίες στην άσκηση δραστηριοτήτων σε όσους έχουν εμβολιαστεί» πρόσθεσε ο Θανάσης Κοντογεώργης.

«Η χώρα πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία, υγειονομική και οικονομική, ενώ από εδώ και πέρα εφόσον υπάρχει καθολική πρόσβαση στον εμβολιασμό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα πισωγύρισμα» υπογράμμισε ο κ. Κοντογεώργης, ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα μόνο για τους μη εμβολιασμένους σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας σε κάποιες περιοχές υποστήριξε ότι τις απαντήσεις θα τις δώσει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, όταν υπάρξει τέτοιο πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί με τη λογική “άσ’ το για αργότερα” και στην ίδια λογική θα πρέπει να λειτουργήσουν οι πολίτες που αμφιταλαντεύονται αν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο» κατέληξε ο κ. Κοντογεώργης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/07/2021

Πολιτική