Ελλάδα

Ντοκουμέντο MEGA: Πώς σπείρα ληστών «ξάφρισε» τρεις φορές την ίδια καφετέρεια στο Μοσχάτο

01.07.2021 | 18:31 Eνσωμάτωση

Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές έχουν ξαφρίσει στην ίδια καφετέρια στο Μοσχάτο.

Τα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά το live news δείχνουν καρέ-καρέ τα κόλπα των δραστών, με την πιο πρόσφατη φορά να χρησιμοποιουν το τρικ της παραγγελίας του καφέ.

Την πρώτη φορά που μπήκαν στην καφετέρια ήταν τον περασμένο Νοέμβριο. Η ώρα είναι 3 και 21 πρώτα λεπτά όπως δείχνει και το ρολόι. Οι δύο δράστες πιάνουν το ρολό ασφαλείας και προσπαθούν να το σηκώσουν, ο ένας δεξιά και ο άλλος από αριστερά. Το κρατάνε ψηλά και ο συνεργός τους καταφέρνει να εισβάλει στο κατάστημα.
Πηδάει από τον πάγκο και πάει κατευθείαν στην ταμειακή.

«Ενημερώθηκα από υπάλληλο του καταστήματος το πρωί ότι έχουν εισέλθει στο κατάστημα μέσα αφού είχαν ανοίξει το κεντρικό ρολό του καταστήματος και είχανε μπει μέσα από το ρολό.»

Οι δυο «ποντικοί» είναι μέσα στο μαγαζί και ο τρίτος παραμένει έξω στον ρόλο του τσιλιαδόρου. Χωρίς να κάνουν βιαστικές κινήσεις, με απαράμιλλη ψυχραιμία σαν κύριοι ανοίγουν ντουλάπια για να βρουν χρήματα, ενώ χρησιμοποιούν και το κινητό τους για φακό.

«Είχαν σπάσει μέσα μηχανές, είχανε σπάσει πόρτες, είχανε κατέβει κάτω στο υπόγειο, είχαν αφαιρέσει και τότε χρηματικό ποσό μεγάλο.»

Οι δράστες κατάφεραν να φύγουν με λεία 3.500 χιλιάδων ευρώ και έναν υπολογιστή, με τις ζημιές που προκάλεσαν στο μαγαζί να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ακριβώς μία μέρα μετά και χωρίς ο ιδιοκτήτης να έχει προλάβει να επιδιορθώσει το σπασμένο ρολό ασφαλείας η καφετέρια γίνεται ξανά στόχος δραστών.

«Από την ίδια είσοδο τότε, από το ρολό, έχοντας βάλει ένα σκαμπό διότι δεν είχαμε προλάβει να αλλάξουμε, ούτε να επιδιορθώσουμε το ρολό, έχοντας βάλει ένα σκαμπό για να μπορέσει να κρατήσει το ρολό να μην πέσει.»

Με μεγαλύτερη ευκολία αυτή τη φορά, τρεις άντρες σηκώνουν το ρολό του μαγαζιού, και μάλιστα το σταθεροποιούν με ένα σκαμπό που βρίσκουν έξω, για να μπουν. Ο ένας με κουκούλα και ο άλλος με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του εστιάζουν ξανά στην ταμειακή μηχανή.

«Οι ζημιές που γίναν τη δεύτερη μέρα ήταν πολύ λιγότερες διότι δεν είχαν ούτε να πάρουνε τίποτα, ούτε τι άλλο να κάνουνε»

Ο ιδιοκτήτης, επιδιορθώνει όλες τις ζημιές κι ελπίζει ότι το κακό έχει περάσει. Αλλά οι επιτήδειοι θα χτυπούσαν και τρίτη φορά. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής δύο γυναίκες και ένας άντρας, μπαίνουν μέρα μεσημέρι δήθεν για να παραγγείλουν και κάνουν τα πάντα για να αποσπάσουν με κάθε τρόπο την προσοχή της υπαλλήλου.

«Την ώρα που κάνανε την κλοπή στον χώρο μιλάγανε ταυτόχρονα όλοι μαζί για να μπορέσουνε να την μπερδέψουνε.»

Δείχνουν να έχουν άνεση μέσα στον χώρο. Κάθονται στο ψυγείο δίπλα από την ταμειακή μηχανή, και μόλις βρουν την κατάλληλη στιγμή, ένα χέρι απλώνεται και την ανοίγει, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να κάνουν υποδείξεις στην υπάλληλο.

«Μάλλον επειδή είναι κεντρικό το κατάστημα και είναι γωνία μαγαζί για αυτό τον λόγο και έχει τόσες πολλές «επισκέψεις».»

Αφού κατάφεραν να πάρουν έναν φάκελο με 1000 ευρώ, πλήρωσαν τον καφέ τους και έφυγαν σαν κύριοι. Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας για να βρεθούν στα ίχνη τους.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/07/2021