Κόσμος

Κλιματική αλλαγή: «Η Ελλάδα απειλείται με 40% ερημοποίηση», λέει ο κ. Ζερεφός

01.07.2021 | 14:08 Eνσωμάτωση

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή, κρούουν παγκοσμίως οι ειδικοί, την ώρα που καύσωνες με θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώνονται σε πολλές περιοχές του πλανήτη, αλλά και στη χώρα μας. Τονίζουν πως κάθε χρόνο θα βιώνουμε χειρότερους καύσωνες που κοστίζουν ζωές και χρήματα, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την σταθεροποίηση του κλίματος.

Για περισσότερο από μια εβδομάδα η Ελλάδα πλήττεται από υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν ακόμα και τους 40 βαθμούς κελσίου. Και δεν είναι η μόνη χώρα.

Στον Καναδά πάνω από 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους γεγονός που οφείλεται, σύμφωνα με τις αρχές, στο κύμα καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία άγγιξε τα τελευταία 24ωρα σχεδόν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Ο πλανήτης δείχνει ξεκάθαρα σημάδια υπερθέρμανσης και οι ειδικοί τονίζουν ότι οδηγούμαστε σε αύξηση της θερμοκρασίας στο περιβάλλον καθώς επίσης και στην αύξηση της συχνότητας αλλά και της διάρκειας του κύματος του καύσωνα κατά τους θερινούς μήνες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει πλέον τις ζωές μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το επιθυμητό ήταν να σταθεροποιήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας στον 1.5 βαθμό κελσίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο υποστηρίζει πως αυτό δεν μπορούμε να το πέτυχουμε, ούτε η χώρα μας ούτε και καμιά άλλη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/07/2021