Ελλάδα

Γυναίκες στο μεροκάματο από τα άγρια χαράματα

01.07.2021 | 06:11

Ο Δήμος Μπουλούκος που ανήκει στην ομάδα των αθλητικών ρεπόρτερ του Mega, είναι εκλεγμένος αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο δήμο Ζωγράφου.

Σήμερα το πρωί βρέθηκε στο χώρο πάρκινγκ του δήμου, όπου παρκάρουν όλα τα απορριμματοφόρα, και συνομίλησε με τις κ.κ. Τασία και Αρχοντία, σχετικά με τη δύσκολη δουλειά τους ως εργαζόμενες στην καθαριότητα του δήμου Ζωγράφου.

«Τώρα τελειώνει η βάρδιά μας. Σήμερα ξεκινήσαμε 12 λόγω καύσωνα. Κανονικά πιάνουμε 3 η ώρα δουλειά και τελειώνουμε στις 9. Είμαστε δύο γυναίκες στο πλήρωμα, αντρικό χέρι δεν έχουμε. Είναι δύσκολο γιατί δεν είναι μόνο ανακύκλωση, υπάρχουν και μπάζα, τζάμια», είπε η κ. Τασία.

Κάθε μία από τις κυρίες έχουν 4 παιδιά, όπως εξηγούν οι ίδιες.

«Στο δήμο είμαι πάνω από 12 χρόνια. Όταν ήρθα στο Δήμο τα παιδιά ήταν μικρά. Εγώ παίρνω γύρω στα 800 ευρώ, μαζί με τα νυχτερινά που είναι περίπου 100 ευρώ», πρόσθεσε η ίδια.

«Είναι δύσκολη η δουλειά με τα παιδιά, γιατί πρέπει όταν τελειώσεις τη βάρδια να γυρίσεις στο σπίτι, να ετοιμάσεις τα παιδιά. Εγώ κοιμάμαι το μεσημέρι, ή το απόγευμα. Ανάλογα με τα νυχτερινά μου, παίρνω και επίδομα ανήλικων τέκνων», είπε από την πλευρά της η κ. Αρχοντία.

«Μπορεί να πέσουμε να χτυπήσουμε, να μας μαγκώσει το χέρι το μηχάνημα. Μπορεί κάποιο αντικείμενο να πέσει στα πόδια ή τα χέρια μας», πρόσθεσε η ίδια αναφορικά με τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 01/07/2021

Ελλάδα