Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 54χρονου σε καφετέρια στον Άγιο Σώστη

01.07.2021 | 13:33

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία ενός 54χρονου και η απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του γιου του, μέσα σε καφετέρια στον Άγιο Σώστη, πριν από έξι μήνες.

Σχεδόν έξι μήνες μετά το φονικό στον Άγιο Σώστη με θύμα έναν 54χρονο άνδρα, η αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα.

Οι δράστες είχαν ανοίξει πυρ μέσα σε καφετέρια στην πλατεία και από την ανταλλαγή πυρών είχε τραυματιστεί μία υπάλληλος.

Ήταν ένα απόγευμα του Ιανουαρίου όταν ένας 54χρονος με τους δυο γιους του βρίσκονταν σε καφετέρια στον Άγιο Σώστη. Στην πλατεία υπήρχε κόσμος και μικρά παιδιά, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους δράστες από να ανοίξουν πυρ, σκοτώνοντας τον 54χρονο και τραυματίζοντας τους γιους του και μια σερβιτόρα.

Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο και από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Σήμερα (01.07.2021), σχεδόν έξι μήνες μετά ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ότι η δολοφονία εξιχνιάστηκε. Δράστες είναι ένας 32χρονος Αλβανός και ένας συνομήλικός του Έλληνας. Ο πρώτος, όπως εκτιμάται, έχει διαφύγει στο εξωτερικό από την πρώτη στιγμή μετά το έγκλημα και θα εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ ο δεύτερος έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει. Μαζί με τον 32χρονο Έλληνα έχει συλληφθεί κι ένας 31χρονος, επίσης Έλληνας, που κατηγορείται για υπόθαλψη.

Το κίνητρο πίσω από το φονικό είναι οικονομικό: ο 32χρονος Αλβανός είχε οικονομικές διαφορές με έναν από τους γιους του θύματος. Το μοιραίο απόγευμα, πήγαν στην πλατεία του Αγίου Σώστη για να απαιτήσουν να τους δοθεί το ποσό που όφειλε ο νεαρός. Και όταν δεν μπόρεσε να το καλύψει, οι δυο κακοποιοί τράβηξαν όπλα και έβαλαν τέλος στη ζωή του 54χρονου πατέρα του.

Οι δυο δράστες της δολοφονίας χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση ως πολύ επικίνδυνη ομάδα, που εμπλέκεται με διακίνηση ναρκωτικών.

Τους προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ και εκεί αποδέχτηκαν ο 32χρονος πως συμμετείχε στη δολοφονία του 54χρονου (συνέργεια σε ανθρωποκτονία και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας) και ο 31χρονος πως του είχε προσφέρει καταφύγιο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/07/2021

Ελλάδα