Ελλάδα

Εθνική Πινακοθήκη: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στον 49χρονο ληστή – Το προφίλ του και οι δαιδαλώδεις έρευνες

30.06.2021 | 17:56 Eνσωμάτωση

Το πώς η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίαση την κλοπή των Πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη και πώς έφτασε στον 49χρονο κλέφτη ανέλυσε στο «Live Νews» ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ειδικότερα, η Αστυνομία φαίνεται πώς πληροφορίες εδώ και 2-3 μήνες για τη δράση και την εμπλοκή του συγκεκριμένου ανθρώπου στην κλοπή των έργων τέχνης.

Μέχρι τότε, η ΕΛ.ΑΣ, ερεύνησε σύνθετα κυκλώματα, ποινικούς, αρχαιοκάπηλους ακόμα γκαλερίστες στο εξωτερικό. Όμως οι έρευνες οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Έτσι, όταν ήρθαν οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόσωπο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε μια πλήρης επαγγελματική γνώση μιας διάρρηξης. Στη δράση του 49χρονου έβλεπαν στοιχεία ερασιτεχνισμού, καθώς εκείνος έμπαινε στον χώρο για να δει τους πίνακες που ήθελε να κλέψει, έκανε παραπλανητικούς συναγερμούς.

Συνεπώς, οι αρχές διαπίστωσαν  ότι όταν εξαντλήθηκαν όλοι οι ύποπτοι, αυτός ο άνθρωπος που περνούσε απαρατήρητος, ένας μικροαστός που δεν είχε καμία σχέση με τις διωκτικές αρχές, ένας «άνθρωπος της διπλανής πόρτας», μπορεί να έχει διαπράξει την ληστεία του αιώνα και να είναι αυτός που η ΕΛ.ΑΣ. αναζητούσε επί 9 χρόνια.

Οι αρχές έθεσαν υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνά του και παρακολουθώντας τον διαπίστωσαν ότι αυτός είναι ο υπαίτιος για την κλοπή του αιώνα από την Εθνική Πινακοθήκη. Ο 49χρονος δρούσε με λογική προσωπικού οφέλους ενώ όπως εκτιμάται είχε και κάποιους συνεργούς.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/06/2021